Живий Журнал
 
    ЖЖ ІНФО » Відео » Политика » Автор відео: ТСН

    Відверта правда про Крим і спілкування із Залужним! Ексклюзив

    05.09.2024 0 / 1 5.0 0

    Описание материала

    Друзі, ми зараз з вами перебуваємо на території резиденції головного дипломата Великої Британії. Тут нині мешкає пан Мартін Гаріс, посол Сполученого Королівства в Україні. І сьогодні він запросив нас до себе в гості. Що точно я уявляла собі всередині, так це Біг-Бен і портрети британських монархів, але я і уявити собі не могла, що всередині є куточок нашого українського Криму. Ходімо [музика] дивитися.

    Пане посол, доброго ранку. Ви нас дуже заінтригували, зізнаюся, цим запрошенням. Ми знаємо, що є до цього причина, і готові подивитися.

    – Дякую вам. Будь ласка, можемо починати. Я покажу вам новий Кримський зал. Це новий зал у резиденції посла, де я хотів би продемонструвати британську історію і також віддати шану культурі кримськотатарського народу. Це була концепція, що тут ми можемо бути в кімнаті британського офіцера, який взяв участь у Кримській війні і повернувся додому з елементами кримської культури.

    – Що це за медалі? Це дуже цікаво.

    – Це британський полк. Мені надали їх із музею полків Великої Британії. Солдат, який їх носив, брав участь у всіх битвах під час Кримської війни. Ось картина, створена шотландським художником Вільямом Сімсоном. Він був разом із британськими військами в Кримській війні. Тут зображений Севастополь і церемонія нагородження британських офіцерів.

    – Де ви дістали цей посуд?

    – Це особисто для мене зробив кримськотатарський майстер. Ось ви бачите відомі кримськотатарські елементи на ньому.

    Тут є кримськотатарська кава і англійський чай. Це місце, де я можу приймати гостей. Ваші гості занурюються в цю кримськотатарську атмосферу і спогади британського солдата.

    – Так, дійсно. Коли у вас зародилася ідея створити цю кімнату?

    – Це була кімната, раніше використовувана як кабінет посла. Я хотів створити нову столову, щоб мати можливість для більш інтимної розмови. Зараз Крим – ключовий елемент нашої політики, адже Крим – це Україна.

    – Пане посол, я коли готувалася до цієї розмови, зрозуміла, що Крим – це величезна частина мого дитинства. Ми з батьками їздили туди 14 років поспіль. Для мене Крим – це ялтинські пейзажі, пляж із галькою, гора Ай-Петрі, Ведмідь-гора, Алушта, Лубка, Євпаторія. А що для вас Крим? Які у вас спогади про півострів?

    – Я теж відпочивав там із дітьми, коли вони були маленькими. Маю дуже веселі спогади. Це також місце, де я супроводжував моїх родичів, коли вони приїхали з Шотландії.

    – Яке ваше улюблене місце в Криму?

    – Важко сказати. Можливо, це місто Севастополь, бо там є елементи різних епох – від давньогрецької історії до історії Володимира Великого та британської військової присутності. Мені також дуже подобається Бахчисарай – це місце, яке свідчить про давню історію кримськотатарського народу.

    – Ви історик. Чи можете розповісти більше про зв'язок Британії з Кримом?

    – Британія має довгий історичний зв'язок із Кримом, починаючи з Кримської війни.

    Відео кадри:

    Відверта правда про Крим і спілкування із Залужним! Ексклюзив Відверта правда про Крим і спілкування із Залужним! Ексклюзив Відверта правда про Крим і спілкування із Залужним! Ексклюзив Відверта правда про Крим і спілкування із Залужним! Ексклюзив

    Перегляд відео:

    Відверта правда про Крим і спілкування із Залужним! Ексклюзив

    Інформація про відео

    Автор: ТСН

    Скріншоти из відео

    Відверта правда про Крим і спілкування із Залужним! Ексклюзив Відверта правда про Крим і спілкування із Залужним! Ексклюзив Відверта правда про Крим і спілкування із Залужним! Ексклюзив Відверта правда про Крим і спілкування із Залужним! Ексклюзив Відверта правда про Крим і спілкування із Залужним! Ексклюзив

    Коментарі: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]


    Лучшее предложение на сегодня (16.09.2024)