Живий Журнал
 
    ЖЖ ІНФО » Відео » Красота и здоровье » Автор відео: ТСН

    Операції за 100 тисяч доларів — безкоштовно!? Центр кардіохірургії відновлюється після атаки!

    05.09.2024 0 / 0 0.0 0

    Описание материала

    Росія — терорист, найжорстокіший досі непокараний вбивця. Кожна чергова атака підтверджує, що її цинізму немає меж. Майже два місяці тому росіяни атакували найбільшу дитячу лікарню України — Охматдит, коли там перебувало понад 600 маленьких пацієнтів. Одна з ракет перетворила корпус токсикології на купу каміння. Загинули двоє дорослих, а восьмеро дітей були поранені. Поруч постраждав і Центр кардіології та кардіохірургії, де безкоштовно рятують дітей із вродженими вадами серця, проводячи унікальні операції, які коштують сотні тисяч доларів за кордоном.

    Щороку в операційних центру проводять тисячі операцій, рятуючи життя дітей, навіть новонароджених. У момент атаки в цих операційних хірурги виконували операції на серці. Коли ракета влучила в корпус токсикології Охматдиту, за 20 метрів від операційної, на столі перебувала непритомна дівчинка, якій вже було розведено грудну клітину для операції на відкритому серці. На щастя, хірурги встигли зупинити втручання, закрити рану і врятувати дитину. Через декілька днів дівчинці зробили успішну операцію в іншому корпусі.

    Центр дитячої кардіології та кардіохірургії — один із найбільших у Європі. Щороку тут консультують понад 27 000 дітей із вадами серця і проводять понад 1 000 операцій з мінімальною летальністю. В операційних центру рятують навіть новонароджених у перші години життя. Але після атаки корпус залишається порожнім: вікна забиті фанерою, а реанімаційна зала з обладнанням, що вціліло, більше не функціонує. Особливо постраждала система вентиляції, яку тепер потрібно перепроектувати.

    Для відновлення корпусу необхідно 150 млн грн, більшу частину коштів забере ремонт системи вентиляції. Центр кардіохірургії не має стосунку до збору коштів на Охматдит, але йому також потрібні ресурси на відновлення. Наразі операції проводяться у корпусі для дорослих, де медики працюють у дві-три зміни, щоб встигнути врятувати якомога більше дітей. Але через недостатню кількість місць пацієнти не завжди можуть отримати допомогу вчасно.

    Сім місяців тому маленькому Климу, якому під час вагітності матері діагностували рідкісну ваду серця, успішно провели операцію в кардіоцентрі. Подібна операція за кордоном коштувала б щонайменше 200 000 доларів, але тут її зробили безкоштовно. Після атаки на Охматдит операцію перенесли в інший корпус, де вона пройшла успішно. Наразі родина перебуває на реабілітації.

    Для повного відновлення будівлі кардіоцентру на території Охматдиту знадобиться щонайменше рік, за умови швидкого знаходження коштів. На сьогодні є 15 млн грн від благодійників і 42 млн грн пообіцяв Червоний Хрест. Держава також виділила кошти з резервного фонду. Керівництво центру активно шукає додаткові ресурси для якнайшвидшого відновлення та повернення до повної роботи, щоб продовжувати рятувати дитячі серця.

    Відео кадри:

    Операції за 100 тисяч доларів — безкоштовно!? Центр кардіохірургії відновлюється після атаки! Операції за 100 тисяч доларів — безкоштовно!? Центр кардіохірургії відновлюється після атаки! Операції за 100 тисяч доларів — безкоштовно!? Центр кардіохірургії відновлюється після атаки! Операції за 100 тисяч доларів — безкоштовно!? Центр кардіохірургії відновлюється після атаки!

    Перегляд відео:

    Операції за 100 тисяч доларів — безкоштовно!? Центр кардіохірургії відновлюється після атаки!

    Інформація про відео

    Автор: ТСН

    Скріншоти из відео

    Операції за 100 тисяч доларів — безкоштовно!? Центр кардіохірургії відновлюється після атаки! Операції за 100 тисяч доларів — безкоштовно!? Центр кардіохірургії відновлюється після атаки! Операції за 100 тисяч доларів — безкоштовно!? Центр кардіохірургії відновлюється після атаки! Операції за 100 тисяч доларів — безкоштовно!? Центр кардіохірургії відновлюється після атаки! Операції за 100 тисяч доларів — безкоштовно!? Центр кардіохірургії відновлюється після атаки!

    Коментарі: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]


    Лучшее предложение на сегодня (16.09.2024)