Живий Журнал
 
    ЖЖ ІНФО » Відео » Красота и здоровье » Автор відео: ТСН

    У Києві запровадили карантин. Амброзія атакує українців!

    05.09.2024 0 / 0 0.0 0

    Описание материала

    У Києві запровадили карантин через поширення амброзії. По всій території столиці проводитимуть комплекс спеціальних заходів, адже ця рослина несе загрозу для здоров'я місцевих жителів, особливо для алергіків та астматиків. Амброзія викликає серйозний дискомфорт у людей, які мають підвищену чутливість до пилку. Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА повідомляє, що карантин охоплює всю територію міста.

    Основними заходами зі знищення амброзії є виривання та спалювання рослин, а при сильному засміченні – скошування або видалення з корінням. Також створюватимуть фітоценози із багаторічних трав, які пригнічують амброзію, та використовуватимуть хімічні засоби боротьби, дозволені в Україні. Ще до запровадження карантину, на початку серпня, Київ почав ліквідацію вогнищ амброзії, обробляючи території спеціальним препаратом на основі мінералу бішофіт.

    Амброзія — це бур'ян, який є одним із найпоширеніших алергенів. Коли людина вдихає пилок амброзії, її імунна система реагує, ніби в організм потрапила небезпечна речовина. Це супроводжується такими симптомами, як свербіж очей, носа та горла, набряк очей, закладеність носа, чхання та труднощі зі сном.

    Лікар-алерголог Лариса Прохорова пояснює, що алергія на амброзію впливає на дихальні шляхи, викликаючи кашель і загострення бронхіальної астми у чутливих осіб. Крім того, алергія на амброзію може бути перехресною: вона провокується вживанням кавунів, динь та деяких інших продуктів, які мають схожі за будовою алергени.

    Фахівці рекомендують уникати перебування на вулиці під час активного пилкування амброзії, особливо в період з 10:00 до 15:00, коли концентрація пилку у повітрі максимальна. Варто також тримати вікна зачиненими, часто приймати душ і міняти одяг після повернення додому, а також звертатися до лікаря-алерголога для проведення тестів та отримання рекомендацій щодо лікування.

    Карантин триватиме до стабілізації ситуації, а жителів столиці закликають вживати всіх можливих заходів для захисту свого здоров'я.

    Відео кадри:

    У Києві запровадили карантин. Амброзія атакує українців! У Києві запровадили карантин. Амброзія атакує українців! У Києві запровадили карантин. Амброзія атакує українців! У Києві запровадили карантин. Амброзія атакує українців!

    Перегляд відео:

    У Києві запровадили карантин. Амброзія атакує українців!

    Інформація про відео

    Автор: ТСН

    Скріншоти из відео

    У Києві запровадили карантин. Амброзія атакує українців! У Києві запровадили карантин. Амброзія атакує українців! У Києві запровадили карантин. Амброзія атакує українців! У Києві запровадили карантин. Амброзія атакує українців! У Києві запровадили карантин. Амброзія атакує українців!


    Відео на тему:

    Коментарі: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]


    Лучшее предложение на сегодня (16.09.2024)