Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Як вибрати диван для вітальні

Автор: Ольга Ветренко, 29.01.2024, 12:44:30 Як вибрати диван для вітальні

Диван є одним з найважливіших предметів меблів у будинку. Часто він є центральною точкою вітальні, тому до нього прикута особлива увага. Правильно вибраний диван може створити комфортну затишну атмосферу у вітальні та стати її максимально функціональним елементом. Які аспекти слід враховувати при виборі та якими особливостями відрізняються дивани різних видів — розповідаємо в цьому матеріалі.

Яким вимогам має відповідати ідеальний диван для вітальні

Кожна вітальня має свій унікальний характер. Вона поєднує в собі риси функціонального, комфортного та персоналізованого приміщення, в якому кожний елемент інтер'єру вимагає особливої уваги.

Розмір і форма меблів

Перш за все, необхідно звернути увагу на розміри та форму дивана. Великий, громіздкий диван буде перевантажувати інтер’єр. З іншого боку, занадто маленький — не забезпечить належного комфорту. Тож при виборі дивана слід врахувати кілька ключових моментів:

  • кількість людей, які користуватимуться диваном щодня;
  • функції — диван може бути використаний лише як предмет меблів у зоні відпочинку, або завдяки спальній функції також може стати додатковим місцем для сну;
  • форма дивана — кутові моделі підходять для великих кімнат та великої сім'ї, тоді як 2- або 3-місні краще використовувати в невеликих вітальнях.


Ідеальний диван повинен бути адаптований до розміру кімнати, а також до індивідуальних потреб і способу життя мешканців будинку.

Комфорт

Безумовно, диван повинен бути зручним. Це місце, де сім'я проводить час, відпочиває та зустрічається з друзями. При виборі дивана варто звернути увагу на достатню м'якість і водночас належну підтримку, яку можуть забезпечувати якісні пружини або піноподібні матеріали. Особливо комфортними є моделі з контурними підголівниками та підлокітниками.

Міцність і якість матеріалів

Зазвичай диван купується для використання на багато років, тому важливо, щоб він був виготовлений з міцних і якісних матеріалів. Синтетичні волокна, натуральна шкіра або матеріали з високою стійкістю до плям можуть стати хорошим вибором, особливо для родин з дітьми або домашніми тваринами.

Функціональність

Деякі моделі диванів мають додаткові функції, такі як відкидні підголівники, сидіння. Відділення для зберігання постільної білизни дозволять заощадити простір, що особливо актуально для маленьких квартир.

Дивани яких стилів найпопулярніші

На ринку представлені різноманітні стилі диванів, що дає можливість вибрати модель, яка ідеально підійде до певного інтер’єру:

  • Скандинавський стиль — характеризується простотою, природністю і функціональністю. Такі дивани зазвичай світлих, нейтральних кольорів з простими геометричними формами.
  • Гламурний стиль — сподобається любителям розкоші. Дивани в цьому стилі зазвичай оббиті оксамитом, часто інтенсивних, глибоких кольорів.
  • Індустріальний стиль — йому надають перевагу шанувальники незвичайних рішень. Для нього характерна строгість і простота. Дивани в цьому стилі часто мають металеві елементи й виготовляються з грубого, важкого матеріалу.
  • Класичний стиль — йому характерні витончені форми, часто присутні різьблені елементи та тканини з багатим візерунком.


Незалежно від вибраного стилю, диван повинен поєднуватись з іншими елементами меблів та створювати гармонійний цілісний інтер'єр.

Диван — це чи не основний елемент інтер'єру вітальні, тому до його вибору слід віднестись відповідально. Вибрати оптимальний варіант, який відповідатиме усім вимогам та побажанням кожного члена родини, можна серед широкого асортименту, представленого магазином RoomDepot.

Автор: Ольга Ветренко, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info


Будинок та затишок | 29.01.2024 | Переглядів: 267 | мебель, диван

Читайте також на цю тему: