Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Вплив етикетки на споживача та ключові тенденції дизайну

Автор: Максим Новіков, 31.05.2024, 12:37:15 Вплив етикетки на споживача та ключові тенденції дизайну
Перше, на що ми звертаємо увагу, побачивши товар або продукт, – це зовнішній вигляд. Потім ми аналізуємо ціну, читаємо склад. Але саме зовнішній вигляд створює те перше враження, яке стає вирішальним у питанні: «Чи хочу я дізнатися більше про цей товар?». Ось чому виробники приділяють велику увагу дизайну упаковки та етикетки. Дизайнери розробляють таку концепцію, яка стає серйозним маркетинговим інструментом. Це не просто розпізнавальна наклейка, а запам'ятовувана, цікава етикетка.

Як створити справді ефективне поліграфічне виріб? Найкращий шлях – замовити друк етикеток у фахівців, як от за посиланням https://uspeh-print.in.ua/labels/. Проте не завадить і самому розібратися у базових правилах створення професійного дизайну.

Роль етикетки в продажах

Етикетка – це не просто інформаційна наклейка. Якщо виріб виконаний у грамотно продуманому дизайні, він здатен вирішувати низку завдань:

  • Привертати увагу цільової аудиторії.
  • Представляти продукт на ринку у вигідному світлі.
  • Відрізняти товар від конкурентних аналогів.
  • Стимулювати людей до покупки.
  • Підвищувати впізнаваність бренду.


Кожен елемент етикетки створюється з думкою про те, що він принесе користь для просування товару: зачепить погляд споживача, викличе бажання взяти продукт до рук, прочитати склад тощо.

Актуальні тренди в дизайні етикеток

Час не стоїть на місці, все постійно змінюється, і це стосується дизайну етикеток. Під час розробки дизайну слід обов'язково враховувати фірмовий стиль і політику компанії, специфіку товару тощо. Але не можна забувати про тренди, які мають великий вплив на сприйняття людини.

У 2020 році є багато актуальних тенденцій дизайну етикеток. Розглянемо чотири з них:

  • Кольоровий мінімалізм. Проста типографіка, яскравий колір, одне зображення. Така концепція зустрічається повсюди. І навіть при великій кількості подібних товарів вона привертає увагу.
  • Градієнти. Це дуже цікавий спосіб використання кольорів, який підходить для будь-якого дизайн-проєкту. Етикетка – не виняток. Монотонний градієнт допомагає створити м'яку текстуру, а яскрава палітра підкреслює сміливість і рішучість. Така етикетка легко підкреслює те, що приховане під нею.
  • Тактильність. Рельєф – це ще один популярний тренд. Можливість відчути предмет на дотик, «прочитати» букви із закритими очима, подобається покупцям.
  • Максималізм. Не тільки мінімалізм знаходить себе в дизайні поліграфічної продукції. Максималізм із своєю насиченістю інформацією, типографікою, кольорами також подобається людям. Особливо цей підхід до вподоби молоді. Використовуйте його на наклейці товару, призначеного для цієї цільової аудиторії.


Важливість професійного підходу до друку

Пам'ятайте, що навіть найкращу концепцію можна зіпсувати непрофесійним підходом до друку. Замовляйте поліграфічні послуги у професіоналів, таких як у типографії «Успіх Прінт». Вони допоможуть визначитися з оптимальним матеріалом виробів, розміром, кольором та іншими важливими нюансами.

Етикетка – це важливий інструмент у маркетинговій стратегії, який допомагає виділити продукт на ринку, привернути увагу споживачів і стимулювати їх до покупки. Використання актуальних дизайнерських тенденцій, таких як кольоровий мінімалізм, градієнти, тактильність і максималізм, дозволяє створити унікальну та ефективну етикетку. Проте, для досягнення найкращих результатів, важливо звертатися до професіоналів для друку та реалізації вашого дизайну.

Ретельно продуманий і професійно виконаний дизайн етикетки не тільки приваблює, але й формує позитивне враження про бренд, підвищуючи його впізнаваність і лояльність споживачів.

Автор: Максим Новіков, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info


Україна | 31.05.2024 | Переглядів: 328 | реклама, етикетка, принт, Печать

Читайте також на цю тему: