Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2011 » Июнь » 9
Юрко Російська супердержава чи мильна бульбашка?

Юрко


Оценка: 3.0/5 Голосов: 33

Російська супердержава чи мильна бульбашка?

09.06.2011, 01:55:38 4114 3.0 4

(продовження)

Росія розпадеться на дрібні країни?

Багато спеціалістів прогнозують Росії у майбутньому розпад і поділ на менші держави,  адже навіщо самодостатнім мусульманським лідерам президент-християнин. «Багато регіонів  (Татарстан,  Башкортостан,  можливо,  Карелія)  в перші ж дні кризи проголосять незалежність.  Загалом, і інші регіони, де є більш-менш самостійні і дієздатні місцеві еліти, вже на другий день можуть наслідувати їх», – пише у своїй статті Георгій Бурсов.

Не меншою небезпекою є й так звана  «Китайська загроза».  Навіть такий великий авторитет для росіян та святий Російської православної церкви Серафим Вирицький ще на початку 20  століття прогнозував розпад Росії на дрібні частини через засилля народів зі Сходу. Мовою оригіналу: «Когда Восток наберёт силу, всё станет неустойчивым. Число на их стороне, но не только это: у них работают трезвые и трудолюбивые люди, а у нас такое пьянство»… «Наступит время, когда Россию станут раздирать на части. Сначала её поделят. А потом начнут грабить богатства. Запад будет всячески способствовать разрушению России и отдаст до времени восточную её часть Китаю. Дальний Восток будут прибирать к рукам японцы,  а Сибирь – китайцы,  которые станут селится в Россию,  жениться на русских и,  в конце концов,  хитростью и коварством возьмут территорию Сибири до Урала.  Когда же Китай пожелает пойти дальше, запад воспротивится и не позволит», – таким описував майбутнє своєї батьківщини святий Серафим.

Численні аналітики з усього світу тепер цілком погоджуються з прогнозами Серафима. Зародки  цих процесів бачимо вже зараз. Чоловіче населення вимирає,  спивається та підсідає на наркотитки,  натомість невпинно розвивається наддержава Китай,  яка невдовзі потребуватиме нових територій,  а пусті землі Росії –  ідеальний варіант. Та й сама Росія, через нестачу своїх людей,  потребуватиме робочих рук з інших держав.  

Навіщо нам такий «брат»?

Цікаво,  що в уявленні росіян немає жодної країни,  яку б вони безапеляційно вважали своїм другом.  За даними одного соціологічного опитування, «друзі»  РФ,  на думку росіян, розташовані у списку таким чином: Білорусія – 38%,  Казахстан – 23%, Китай – 14%,  решта голосів розподілились між    Німеччиною,   Францією, Індією, Венесуелою тощо. Про Україну там і не згадують.

Згідно з результатами соціологічного опитування,  проведеного Всеросійськимцентром дослідження громадської думки 2009  року, 21 % росіян вважає Україну ворожою державою.  Ворогом номер один росіяни назвали США,  номер два –  Грузія, а Україна посіла «почесне» третє місце. Результати аналогічного дослідження, проведеного російським  «Левада-Центром»  і КМІС,  показали ще гірші результати. Зокрема, 62 %  опитаних росіян заявили про негативне ставлення до України. Парадоксально, однак українці,  яких росіяни вважають ворогами,  ставляться до росіян вельми по-дружньому. Згідно з тим же опитуванням «Левада-Центру» і КМІС, 91 % українців позитивно відгукується про Росію. Дивні ж бо ми люди! Нас нелюблять, ганять і відштовхують, а ми і далі «ліземо» обніматися.

Складається враження, що українці через павутину заангажованих російських та проросійських ЗМІ уже не здатні сформувати об’єктивне ставлення до «старшого брата». В самій же Росії, як бачимо, ситуація кардинально інша, і ні російські ЗМІ, ні місцеві політики не соромляться лаяти українців останніми словами.  Для них ми, бач, вороги, а для нас вони – друзі.

Дивлячись на сумні перспективи Росії, починаєш розуміти, як добре, що ми з ними уже не одна країна і, дякувати Богу,  ніколи такою не станемо. Від супердержави залишилась хіба назва. Як то кажуть, не копай яму собі, а то сам у неї потрапиш. Росія нав’язує нам свою Церкву,  а та у недалекому майбутньому ризикує бути витісненою мусульманами у самій Росії.  Росіяни претендують на Крим, території Грузії,  а натомість скоро втратять і те,  що

мають.

Російська  «імперія», проте, не хоче занепадати наодинці,  а тому всілякими методами намагається потягнути за собою і нас.   Прикро,  однак,  що провладні політики в Україні ідуть на повідку у своїх кремлівських  «наставників».  Не виключено,  що саме тому Україна часто    разом з Росією ділить останні місця у численних світових рейтингах, які стосуються благоустрою населення, економічної привабливості країни, рівня життя тощо.

Росія,  схоже,  невдовзі сама розпадеться,  немов карткова хатка,  а разом з цією«хаткою»  розваляться й утопічні імперіалістичні прагнення кремлівської еліти.  Нам же,  все-таки,  варто бути мудрими і не поспішати разом з «братами» розвалювати свою країну. Як писав Тарас Шевченко, «У всякого своя доля,  І свій шлях широкий»... Дай же, Боже, нам розуму іти своїм шляхом і  ніколи більше не переступати на чужу та стоптану сусідську стежку, на якій  не одне століття нашіпредки оббивали собі  ноги.

          

                                              

                                 Підготував Святослав КОСТЮК 

Прикреплённые изображения:
Юрко Російська супердержава чи мильна бульбашка?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 4
baba
1 Василий (baba)   • 13:21:02, 09.06.2011 [Материал]

империя заканчивается,...за московской большой окружной дорогой !
Утка_под_соусом
2 Утя Чикенко (Утка_под_соусом)   • 14:06:54, 09.06.2011 [Материал]

ну вот так и поделятся. Будет страна "Москва" и все остальные страны, которые сейчас есть республиками
Lisa111
3 Роман (Lisa111)   • 15:08:17, 09.06.2011 [Материал]

Мечты-мечты, где ваша сладость?
А.С. Пушкин
Мечтать не вредно, вредно не мечтать!
Ю. Марковцев
Сашко
4 Alex (Сашко)   • 20:17:02, 09.06.2011 [Материал]

Поживём-увидим... С одной стороны, вроде все, у кого в России есть достаточно средств, пытается прикупить места отхода в европах и америках (обратного процесса пока не наблюдается).

С другой стороны, не хотелось бы распада России или сильных социальных потрясений в ней- всё-таки, как ни крути, главный сосед и партнёр Украины, никуда не денешься.

То, что современная российская полит.элита дружить ни с кем не умеет- объективный факт. Ну кто друг России? До недавнего времени Беларусь была- так и её уже вовсю критикуют.

Надеюсь, всё будет цивилизованным путём, в России пока достаточно умных и здравомыслящих людей. Понты и желание показать всем свою крутизну спадёт, в конце концов, желание жить лучше у большинства людей совпадает.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо