Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » ViktorK » 2016 » Май » 6
ViktorK Аферисти СБУ незаконно отримують статус учасників АТО

ViktorK


Оценка: 3.7/5 Голосов: 3

Аферисти СБУ незаконно отримують статус учасників АТО

06.05.2016, 11:12:54 2503 3.7 0

Вони захищають не державу, вони захищають тільки себе, свою власну шкіру

/екс — співробітник СБУ Ю. Морозов/

Як повідомляють дописувачі, в Управлінні СБУ Запорізької області буйним цвітом квітне так званий «військовий туризм» — спритні співробітники за прямого потурання керівництва незаконно придбавають статус учасників АТО. Механізм шахрайства досить простий, достатньо оформити відрядження (часом навіть фіктивне) і поїхати на прогулянку, наприклад, до Маріуполя нібито для допита свідків та, погостювавши там днів зо два — три або навіть лічені години, повернутись «героєм», оформити статус учасника АТО і отримувати відповідні грошові доплати та інші матеріальні блага.

Траплялись кумедні задокументовані випадки, коли навіть у відрядження не потрібно було їхати — деякі чекісти звично несли службу по охороні будівлі управління СБУ і в той самий час, згідно з фіктивними документами, «знаходились» у зоні АТО ! І всі ці неподобства «кришують» керівники СБУ високого рангу.

Це не лише звичайні системні кримінальні злочини і державна зрада, це ще й наруга над пам'яттю воїнів, які віддали свої життя, захищаючи незалежність України. У той же час справжні бійці АТО змушені долати значні бюрократичні перешкоди, щоб отримати необхідні документи.

Коли співробітник Управління Запорізької СБУ підполковник Юрій Морозов оприлюднив ці факти та з документами у руках звернувся до органів військової прокуратури, а згодом і до Генеральної прокуратури України з вимогою вжити передбачених законодавством заходів, було відкрито кримінальне провадження. Але згодом самого Морозова з СБУ незаконно звільнили, а кримінальну справу тихцем закрили.

Ця резонансна справа лише починає набирати обертів, незабаром у ЗМІ будуть оприлюднені шокуючі подробиці.

Публікуємо копію одного із звернень підполковника СБУ до відповідних органів. Прохання до чесних працівників СБУ, які, сподіваємось, ще у цій службі є: повідомляйте про схожі випадки на ел.пошту: [email protected]

Повідомлення про вчинення кримінального правопорушення

Дозвольте довести до Вашого відома свої враження на ті події, які відбуваються протягом жовтня 2014 року — березня 2015 року в Управлінні СБ України в Запорізькій області, де я, підполковник Морозов Юрій Юрійович, 13.09.1968 року народження, маю честь проходити військову службу з 25 жовтня 1995 року.

Хочу Вас запевнити, що всі мої дії ґрунтуються виключно на моральній складовій, яку деякі особи в погонах попрали самим ганебним чином. Тому все, що буде мною висвітлено нижче ніякого відношення до кляузи не має.   Я цитую заступника глави АПУ Андрія Таранова статус участника боевых действий должны получать только те военные, кто непосредственно на поле боя с оружием в руках защищает нашу свободу. Военный туризм, если есть такие случаи, нужно прекратить”.

Зразу хочу Вам повідомити, що по тим фактам, а це питання пов’язані  з перебуванням окремих посадових осіб Запорізького управління в зоні проведення антитерористичної операції, про які буде йти мова, мною доповідалось начальнику Управління СБ України в Запорізькій області генерал-майору Шмітьку О.Г. ( усно — 24.11.2014 року, письмово — 25.12.2014 року та 06.01.2015 року). Окрім образ на свою адресу від цього генерала я більше нічого не чув. Після того, як з його боку не було прийнято достатніх заходів щодо адекватного реагування на виказані мною порушення та притягнення до відповідальності порушників, доповідалось Голові Служби безпеки України Наливайченку В.О. ( письмово — 19.01.2015 року, 03.02.2015 року та 27.02.2015 року). На сьогодні реакції нуль, головні дійові особи продовжують проходити військову службу, одже можна зробити висновок, що у них все добре.

У мене виникає запитання. Що коїться? Чому Служба безпеки бездіє, начальник Управління відверті факти зловживання службовим становищем окремими посадовими особами не просто замовчує та покриває, а ще й заохочує. В підсумку ці “поважні люди” грабують державу (я маю на увазі те, що вони вже отримали і продовжують отримувати підвищені грошові винагородження, які самі ж собі оформили), зраджують тих, хто загинув, захищаючи Батьківщину. Де професійні дії колег зі Служби безпеки України, до яких я неодноразово звертався ?

Тепер по суті.

Мною в ході службової діяльності виявлений факт зловживання службовим становищем окремими посадовими особами Запорізького управління, серед яких полковник Веселовський Ю.Л., помічник начальника Управління (по роботі з особовим складом) — начальник відділу кадрового забезпечення, полковник Щербаков О.О., заступник начальника відділу кадрового забезпечення Управління, а також полковник Семекліт В.Г., начальник фінансового відділу Управління, які під час перебування у службовому відрядженні (20-21 листопада 2014 року) в зоні проведення антитерористичної операції (місто Маріуполь Донецької області) грубо порушили фінансову дисципліну (згідно наявних службових відряджень перебували в зоні проведення АТО 2 доби, а фактично три години). Додам, що подібне з їхнього боку мало місце і в жовтні 2014 року. А це вже не випадковість, а системність.

Про зазначене мною доповідалось усно під час особистої бесіди 24.11.2014 року начальнику Управління генерал-майору Шмітьку О.Г. Надалі, в своїх рапортах на його ім’я від 25.12.2014 року та від 06.01.2015 року ці питання порушувались мною знову. В зв’язку з цим, начальник Управління (за моєю ініціативою) своїм рішенням 06.01.2015 року призначив службову перевірку. Відповідальним за її проведення було визначено полковника Іванова Д.Ю., заступника начальника Управління (колишнього співробітника внутрішньої безпеки), завдяки старанням якого хід службової перевірки був професійно зруйнований (зі слів полковника Іванова Д.Ю., до цього він пускав на гальма, даючи консультації, не одну справу), бо на те, як з’ясувалось, існували певні причини.

Так, в ході службової перевірки виявлені факти зловживання службовим становищем не тільки вищевказаних посадових осіб, а також полковника Дюндика В.В. Уявіть собі, будь ласка, коли така поважна людина” в обличчі заступника начальника Управління взагалі не перебувала в зоні проведення АТО. В той же час завдяки старанням полковника Веселовського Ю.Л. і полковника Семекліта В.Г. він “чесно” оформив собі службове відрядження до міста Маріуполь Донецької області на дві доби  (20-21 листопада 2014 року). А в цей час спочатку перебував в місті Енергодар Запорізької області, а потім поїхав додому, до Одеської області. Такому цинізму ще треба у нього повчитися. Звичайно, що начальник фінансового відділу Управління на таке закриває очі. Мабуть тому, що він    у ці самі строки разом із останнім теж був в місті Маріуполь Донецької області. Хоча і його вмінню бути прикладом порядності треба позаздрити. Службове відрядження оформлює на дві доби, перебуває в місті Маріуполь Донецької області не більше 3-х годин, повертається до міста Запоріжжя о 22 годині 30 хвилин 20 листопада 2014 року (в книзі видачі зброї робить відмітку про її повернення саме 20.11.2014 року), а в ході проведення службової перевірки раптом з'ясовується, що повернулись вони близько 01 години 00 хвилин 21 листопада 2014 року (так у своєму рапорті зазначив полковник Семекліт В.Г.). Він впевнений, що перевіряти його ніхто не буде. Чому? А з ним в цій подорожі був полковник Веселовський Ю.Л., помічник начальника Управління (по роботі з особовим складом) — начальник відділу кадрового забезпечення. Та ще й не один, а разом зі своїм заступником полковником Щербаковим О.О. Полковник Веселовський Ю.Л. також відзначився достойним свого звання вчинком. Він, коли мною був доведений факт повернення зброї саме 20.11.2014 року, своєю рукою в книзі видачі зброї зробив виправлення з 20.11.2014 року на 21.11.2014 року. Одне слово — негідник. Про що ще слід зазначити, так це те, що 20.11.2014 року на зворотньому напрямку, поблизу міста Токмак Запорізької області, ці “поважні люди” тривалий час відпочивали, в т.ч. вживали спиртні напої. Прослідковується такий собі ланцюжок виключно з “поважних людей”, справжніх захисників Вітчизни. Смію Вас запевнити, що ці “поважні люди” втечуть першими, бо на моє глибоке переконання той, хто зрадив один раз, той зрадить і другий, і третій. Вони захищають не державу, вони захищають тільки себе, свою власну шкіру.

Невже усі ці “поважні люди”, як неодноразово наголошував полковник Іванов Д.Ю., вкотре в кінцевому підсумку не понесуть ніякого покарання,  гарантовано (як їм бачиться) отримають статус учасника бойових дій, а також будуть отримувати підвищені грошові винагородження. Доречи, списки щодо встановлення статусу учасника бойових дій вони вже підготували і відправили до Управління роботи з особовим складом СБ України (грудень 2014 року) з метою розгляду їх кандидатур міжвідомчою комісією. Вони впевнені, що все буде добре, а на інше їм наплювати. В той же час, згідно цього списку, за весь час проведення антитерористичної операції полковник Веселовський у супроводі співробітників спецпідрозділу Управління виїжджав тільки 3 рази, з яких дві поїздки були з великими зловживаннями, до міста Маріуполь Донецької області, а полковник Щербаков й того менше, одного разу, саме 20.11.2014 року. Щодо полковника Дюндика так це, напевно, окрема історія. Ви знаєте, якщо уважно подивитись на вказаний список, можна все побачити і зробити певні висновки.

У мене, як у простої людини, виникає тільки одне запитання, а хіба таке може бути. Скажіть будь ласка, як тоді мені дивитися в очі справжнім патріотам. Наприклад, чоловіку моєї доньки (на передовій без однієї доби сім місяців. Ви мене чуєте, сім місяців), який в першу хвилю мобілізації, не ховаючись за спини своїх товаришів, пішов захищати нашу з Вами Батьківщину. Для мене він не тільки справжній патріот, він герой, він дійсно поважна людина. Він і такі як він — це гордість нашої держави.

Ви знаєте, коли під час службової перевірки, я почав відверто казати про факти зловживань службовим становищем, ці поважні люди почали провокувати мене на відвертість. Вони почали розповсюджувати плітки про мою, нібито, неадекватність. Тоді я заявив про наступне: з яких пір в нашій державі чесність й порядність зветься неадекватністю. Відповіді я не отримав й досі. Мабуть вони не знають таких слів, або чекають коли генерал Шмітько розітре в порошок чергового негідника тільки за те, що той посмів сказати правду в його власній оселі, як йому бачиться, на ім’я Управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

Я дуже добре знаю, що у цих поважних людей” великий адміністративний ресурс, зв’язки в профільних Управліннях СБ України, які використовуються ними постійно. У мене ж — честь і гідність, що я, в першу чергу, і відстоюю, а також велика підтримка моєї родини і віра в справедливість, яка дає мені сили не складати руки.

Наприкінці свого листа я хотів би коротко розповісти про себе та свою родину з метою надання вичерпної інформації.

Я, підполковник Морозов Юрій Юрійович, старший офіцер Управління Служби безпеки України в Запорізькій області, перебуваю на військовій службі з 25.10.1995 року. Маю досвід оперативно-розшукової та кадрової роботи. Тривалий час (більше 10 років) був офіцером по бойовій та фізичній підготовці. Останні 5 років виконував обов’язки офіцера з виховної роботи.

Маю злагоджену сім’ю. Так, дружина більше 20 років працює вчителем історії та правознавства, а дочка у 2013 році закінчила з відзнакою філологічний факультет Запорізького національного університету.

Окремо хочу повідомити, що чоловік моєї дочки, яким пишається наша родина, як справжній патріот своєї Батьківщини, був призваний до лав Збройних Сил України, де у складі 93-ої окремої механізованої бригади, перебуваючи в зоні проведення антитерористичної операції, (з 01.06.2014 року до 04.11.2014 року та з 27.01.2015 року до 20.03.2015 року) з честю виконував свій громадянський та військовий обов’язки.

         Хочу зазначити, що усі матеріали, які стосуються суті справи, скоріше за все, знаходяться в Службі безпеки України. (Довідково: перша службова перевірка стосувалась моєї службової діяльності, в ході якої я безпосередньо вказав на порушення окремими посадовими особами фінансової діяльності під час перебування в зоні АТО. Вона проводилась з 03.12.2014 року до 31.12.2014 року. Друга службова перевірка проводилась за моєї ініціативи і стосувалась по-перше, грубих порушень, які допустили посадові особи в ході проведення першої службової перевірки, а по-друге, наявних вичерпних фактів зловживань службовим становищем вказаних вище посадових осіб під час їхніх службових відряджень в зону проведення АТО. Ця службова перевірка була призначена 06.01.2015 року УСБУ в Запорізькій області та завершена 12.03.2015 року ЦУ Служби безпеки України).

         Також повідомляю, що з 25 по 28 лютого 2015 року в Управлінні СБ України в Запорізькій області працювала комісія з Центрального апарату Служби безпеки України у складі двох чоловік, які питання зловживання службовим становищем з боку окремих співробітників під час службового відрядження до зони АТО не піднімали. Їх, в першу чергу, цікавили мої стосунки з керівниками відділу кадрового забезпечення (полковник Веселовський Ю.Л. і полковник Щербаков О.О.), де я проходив військову службу з 07.02.1997 року до 14.01.2015 року, а також моє ставлення до виконання службових обов’язків під час проходження військової служби в відділі кадрового забезпечення.

         На підставі викладеного, прошу внести відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань з відповідною кваліфікацією зазначених протиправних дій службових осіб УСБУ в Запорізький області.

Перебуваючий в розпорядженні начальника

УСБУв Запорізькій області

підполковник                       Морозов Ю.Ю.

“02” квітня 2015 року

Моя адреса: місто Запоріжжя, вул. Українська, буд. 6 “А”, кв. 91

Контактний телефон: 067-614-66-40.

http://vesti.zp.ua/news/view/1316-ekssotrudnik_slujbyi_bezopasnosti_obratilsya_v_sud_s_iskom_protiv_sbu_v_zaporojskoy_oblast

ПОДАЛЬШИЙ РОЗВИТОК ПОДІЙ:

Экс — офицер СБУ подал жалобу в суд о возобновлении дела в отношении своих бывших коллег [ ДОКУМЕНТ]

http://sbu.in.ua/nam-pishut/aferisti-sbu-nezakonno-otrimuyut-status-uchasnikiv-ato.html

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо