Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Кропачов » 2017 » Январь » 18
Кропачов Злочинна бездіяльність чи доведення до банкрутства?

Кропачов


Оценка: 5.0/5 Голосов: 4

Злочинна бездіяльність чи доведення до банкрутства?

18.01.2017, 14:39:56 2797 5.0 0

На думку колективу КП «Облагростандарт», з вересня 2016 року новообрані службові особи Житомирської обласної ради навмисно погіршують фінансову спроможність комунального підприємства «Облагростандарт».

До мене як депутата звернулися працівники цього підприємства. Вони не зрозуміють діяльності керівництва – чи то депутати вважають за досягнення ліквідацію та банкрутство підприємств чи хтось поклав око на приміщення, що перебувають на балансі підприємства. Поки це залишається загадкою!

Історію занепаду підприємства можна розділити на два етапи:

1-етап: У вересні 2016 року після зміни керівника новий керівник виявив податковий борг близько 736 000 грн. Управління з боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Житомирській області розслідує розкрадання матеріального майна колишнім керівником.

2-етап: Після виявлення боргу 736 000 грн, спостерігається умисне погіршення фінансового стану підприємства з боку новообраних службових осіб обласної ради. З додатково нарахованими штрафними санкціями борг підприємства зросте до 1 млн. 140 тис. грн. Такого у звіті не прочитаєте! Вдумайтеся: тільки + 404 тис. грн боргу за 100 днів – він збільшився більше, ніж на 50%. Ситуація все далі заходить у глухий кут.

З вересня 2016 року в.о. керівника підприємства неодноразово звертався до керівництва обласної ради про надання фінансової підтримки (з коштів від оренди) хоча б для часткового погашення боргу чи для погашення лише тіла боргу, щоб зупинити «сніжний ком» боргів.

Це питання 4 рази виносилося на розгляд постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Житомирської обласної ради. Були жваві дискусії, під час яких перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко виступав категорично проти виділення коштів з оренди та говорив про плани «владнати» це питання з податковою (як – не питайте, це – ініціатива першого заступника). Усі 4 рази після недостатньої кількості голосів «За» комісія переносила питання та доручала заступникам розібратися в ньому й запропонувати вихід з ситуації. Перша пропозиція, яку ми почули від першого заступника, – це продати підприємство приватній особі за 1 грн… (як таке можливо навіть не коментую!). Наступного разу пан Крамаренко запропонував ліквідувати підприємство. Він не хотів чути жодних аргументів – що підприємство унікальне й корисне, не рахуючи працюючих на ньому людей, ліквідація не вирішить проблему податкового боргу і тд.

16 грудня 2016 року на засіданні постійної комісії з питань бюджету й комунальної власності знову винесли питання про надання фінансової підтримки КП «Облагростандарт» у розмірі близько 400 тис. грн. Знову палкі дискусії. Проте цього разу хоча б дійшли згоди в тому, що тіло боргу треба сплатити, і погодили його сплату (близько 240 тис. грн). Проте знову доручили Сергію Крамаренку подбати про штрафні санкції, бо він стверджував, що платити їх «не треба буде».

!!! Сьогодні вже минув місяць після рекомендації бюджетної комісії, яка надала погодження сплатити тіло податкового боргу з коштів від оренди (до речі, від оренди й тих приміщень, які на балансі КП «Облагростандарт», бо кошти йдуть в КП «Агенція регіонального розвитку»), але ніхто з керівництва обласної ради досі не підписав розпорядження!

Тим часом фінансовий стан підприємства, яке намагається вижити у скрутних умовах, погіршується. Окрім збільшення боргів, їм стало складніше заключати договори з клієнтами на обслуговування, бо заступник голови обласної ради Максим Вілівчук говорить у ЗМІ про ліквідацію підприємства і про те, що таке рішення вже прийнято та вважає це за досягнення (https://zt.20minut.ua/…/likviduvavshi-komunalne-pidpriemstv…). Однак проекту рішення про ліквідацію ще не існує, а профільна комісія не розглядала його з метою винесення на сесію обласної ради! Швидше за все будемо розглядати перед березневою сесією, але не факт, що на сесії депутати підтримають. Подібні завчасні дії наносять серйозну шкоду репутації підприємства.

Довідка про підприємство:

КП «Облагростандарт» – унікальне підприємство, таких в Україні всього 4 чи 5. Воно обслуговує в основному комунальні установи та підприємства обласної ради (понад 140) та міських рад області (всього більше 200), а також приватні організації. Загалом обсяг послуг складає близько 1 млн грн на рік.

Унікальність підприємства в тому, що воно має статус «Базової метрологічної служби».

Стратегічність цього підприємства для держави закріплено Законом України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», де заборонена приватизація КП «Облагростандарт», а органом управління визначено Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Сьогодні здебільшого тільки два підприємства – наш «Облагростандарт» та КП Вінницький обласний виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та якості продукції АПК «ОБЛАГРОСТАНДАРТ» здійснює атестацію сільськогосподарських лабораторій в області. Державне підприємство «Укрметртестстандарт» лише ставить пломбу (повірки ваг), а комунальне обласне «Облагростандарт» ремонтує та обслуговує обладнання для виміру ваги. В електротехнічному напрямку «Укрметртестстандарт» може лише атестовувати лабораторію, як і «Облагростандарт», але не робить електротехнічні виміри до 1000 Вольт.

Для прикладу послуги для обласної бібліотеки з електротехнічного контуру заземлення та повного опору петлі «фаза – нуль» коштували 3 000 грн, коли в приватних організаціях це потягнуло би до 7 000 грн. Ось вам і приклад доцільності існування КП «Облагростандарт». Враховуючи ж, що тільки в обласній раді установ та підприємств більше 140, всі вони хоч раз на рік повинні проводити такі заміри.

P.S.: Як писав письменик-фантаст Рей Бредбері відомий за антиутопією «451 градус за Фаренгейтом»:

«Всьому свій час. Час руйнувати і час будувати. Час мовчати і час говорити.».

Настав час про це говорити в голос та публічно, бо підприємство ведуть до ліквідації чи банкрутства, а борги зростають щоденно, як "сніжним комом". Легше всього закрити підприємство чи установу та прозвітувати про економію та досягнення. Як всім відомо, руйнувати - не будувати!

Прикреплённые изображения:
Кропачов Злочинна бездіяльність чи доведення до банкрутства? Кропачов Злочинна бездіяльність чи доведення до банкрутства? Кропачов Злочинна бездіяльність чи доведення до банкрутства? Кропачов Злочинна бездіяльність чи доведення до банкрутства? Кропачов Злочинна бездіяльність чи доведення до банкрутства? Кропачов Злочинна бездіяльність чи доведення до банкрутства? Кропачов Злочинна бездіяльність чи доведення до банкрутства? Кропачов Злочинна бездіяльність чи доведення до банкрутства? Кропачов Злочинна бездіяльність чи доведення до банкрутства? Кропачов Злочинна бездіяльність чи доведення до банкрутства?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо