Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Октябрь » 30
antikorZt Міська влада не закінчила жоден об’єкт за проектом НЕФКО

antikorZt


Оценка: 4.0/5 Голосов: 8

Міська влада не закінчила жоден об’єкт за проектом НЕФКО

30.10.2017, 14:04:58 1509 4.0 2

Піар місцевих політиків на проектах утеплення останнім часом можна побачити часто. В тогорічному звіті міського голови Сергія Сухомлина зокрема згадувався проект НЕФКО, за яким має бути утеплено понад 20 закладів освіти та медицини. Ми поцікавились, яким є прогрес у впровадженні теплозбереження за кошти фонду.

Договір з НЕФКО був підписаний у 2014 році, а впровадження проекту стартувало минулого року, коли почали утеплювати декілька шкіл та дитячих садочків. Ми вже писали про те, що без скандалів зі старту не обійшлось. Роботи у школах № 17 та 14, щодо утеплення яких ми проводили розслідування минулого року, наразі незакінчені. Та з документів отриманих на наш запит з'ясувалось, що жоден із зазначених в проекті об'єктів соціальної сфери за проектом НЕФКО не готовий.

Десь готовність за 90%, десь — до фінішу ще дуже далеко. Як нам відомо, зараз фінансування призупинене, тож затримку можна було б списати на кредиторів. Але питання полягає в тому, чому так сталось, що чиновники замість того, щоб планомірно завершувати об'єкт за об'єктом, пороздавали підряди кому могли та пустили все на самоплив. Тож тепер змушені чекати чергового траншу, що завершити хоча б один об'єкт.

Те, що фінансування немає — окрема історія, про яку ми вже розповідали. Зупинило фінансування НЕФКО після того, як місцеві чиновники «поховали» черговий транш проекту у банку «Хрещатик».

Інше питання — скільки коштів пішло реально на утеплення будівель, а скільки на наповнення кишень підрядників і чиновників. За нашими підрахунками з огляду на якість робіт та матеріалів по факту утеплення вже розпочатих об'єктів можна було б зекономити як мінімум 30%.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Міська влада не закінчила жоден об’єкт за проектом НЕФКО antikorZt Міська влада не закінчила жоден об’єкт за проектом НЕФКО
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
mvg-ztukr
1 Берия-Джорджикия (mvg-ztukr)   • 17:34:09, 30.10.2017 [Материал]

Житомир - європейське місто! Україна - це Європа! Слава Україні!
Юрко
2 Градовський (Юрко)   • 20:16:00, 30.10.2017 [Материал]

Героям слава!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо