Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2007 » Ноябрь » 19 » 16:29:15

В Житомирской области начали сносить памятники Ленину

19.11.2007, 16:57:53 5019 0
В Житомирской области начали сносить памятники Ленину

У чотирьох селах Новоград-Волинського району (Житомирська обл.) - Ярунь, Гірки, Повчино та Великий Молодьков здійснили рішучий крок — демонтували пам’ятники Леніну.

Згідно з інформацією, яку надав голова Новоград-Волинської районної ради Віктор Гончарук, демонтаж символів радянської доби був проведений у повній відповідності із законодавчою базою — рішення стали наслідком громадських слухань, що пройшли у згаданих селах, а також ухвалені на сесіях районної та сільських рад.

Як розповів далі Віктор Гончарук, жодної копійки з районного бюджету на демонтаж пам’ятників Леніну витрачено не було. Усі роботи провели за спонсорські та благодійні кошти.

Віктор Гончарук переконаний, що позбувшись від пам’ятників тим, хто був причетний до тоталітарного режиму, — відповідального за голодомор на українських землях у 1932-33-ому роках, наш народ очиститься духовно. І лише так ми зможемо далі розбудовувати заможну країну.

Разом із цим на території Новоград-Волинського району все ще залишається близько десяти пам’ятників та погрудь колишньому вождю, пише газета Звягель.

Так само пам’ятник Леніну стоїть у центрі міста Новоград-Волинського — безпосередньо перед адмінбудівлею. Востаннє питання про його перенесення порушувалося тоді, коли точилися розмови про місце для Оранти. Але все затихло, як тільки-но ідею з Орантою «зняли з порядку денного». Можливо, хтось скаже, що знову це питання піднімати не на часі. Але чому б і не зараз? Що заважає депутатам хоча б винести питання про перенесення пам’ятника Леніну на сесію міської ради?


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: