Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Январь » 18 » 16:40:38

В Житомире расскажут правду про ОУН-УПА

18.01.2008, 12:31:03 11685 3
В Житомире расскажут правду про ОУН-УПА

Житомирська свідома молодь, Національний Альянс та Конгрес Українських Націоналістів розпочали програму "Правда про ОУН-УПА" в рамках запланованої просвітницької кампанії "Онуки за дідів".

Першим етапом є розповсюдження матералу, присвяченого 99 річниці з дня народження Степана Бандери та 95 річниці з дня народження Василя Кука. Наступним запланованим кроком буде проведення лекцій та семінарів з переглядом відеоматеріалу в навчальних закладах м.Житомир та Житомирської області.

Кампанія має на меті проведення ряду освітньо-просвітницьких заходів з історії Національно-визвольної боротьби Українського народу – одній з найтрагічніших сторінок історії України.

Дана кампанія спрямована на наповнення процесу виховання національним змістом і формування національної свідомості в учнів старших класів загальноосвітніх шкіл.

Оскільки саме в підлітковому віці відбувається усвідомлення людиною себе, як частини нації і своєї причетності до неї, як явища політичного, що має, чи виборює своє місце серед інших, отже, ми вважаємо за необхідне ознайомлення учнів з героїчними та трагічними сторінками історії України і відновлення історичної пам’яті.

Одним з найважливіших аспектів патріотичного виховання в сучасній школі є передача молодому поколінню соціального-історичного досвіду з метою формування особистісних рис громадянина України, які включають в себе національну самосвідомість, розвинену духовність, високу моральну і правову культуру. Ми повинні формувати в учнів почуття національної гідності, глибоке усвідомлення взаємозвя’зку між минулим і сучасністю, розкривати досі невідомі сторінки історії нашої держави.


Нагадаєм, 30 грудня Житомирською обласною організацією ВО "Свобода" була проведена патріотична акція “Стежками УПА” - вишкіл на історичну тематику із спортивно - фізичним ухилом був присвячений діяльності сотні “Романа”.


Вашій увазі пропонується матерал, присвячений 99 річниці з дня народження Степана Бандери та 95 річниці з дня народження Василя Кука, що розповсюжується по ВУЗам, коледжам і технікумам, ліцеям, гімназіям та загальноосвітнім школам Житомирської області. Дана стінгазета несе інформацію про життя та діяльність Степана Бандери і Василя Кука...
135,10 КБ


Тэги: ОУН-УПА, История Украины

Схожі новини:


Комментариев: 3
1 Учитель истории   • 10:11:27, 24.06.2009 [Материал]

Последнее время, по непонятным причинам, в российских СМИ развернута антиукраинская компания, при чем преподносимые факты не то, что не соответствуют исторической действительности, но и здравому рассудку. Такое ощущение, что дали команду "фас". Договорились до маразма. Уже на трех уважаемых рессурсах прочитал, что УПА вместе с немцами в 1939 году напала на Польшу а в 1941 году на СССР. Не важно, что первые формирования УПА появились в 1942 году. И прочее...
Passionar
2 Дмитрий (Passionar)   • 10:18:01, 24.06.2009 [Материал]

Интернет не является официальной точкой зрения.
Прошу озвучить "мараз", прозвучайший официально!
Если вы, конечно, учитель истории, а не любитель читать Инет!
3 Учитель истории   • 23:47:39, 09.07.2009 [Материал]

http://news.km.ru/na_yubilej_bandery_cluzhila_li_o/comments Для примера.
Оголошення на ЖЖ інфо: