Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Прес-релізи, Мода та стиль

Чоловічі шкарпетки – що впливає на їхню якість

Автор: Мария Никулина, 26.11.2023, 11:41:16 Чоловічі шкарпетки – що впливає на їхню якість

У чоловічому світі моди шкарпетки – аж ніяк не найважливіший елемент одягу. Перше місце завжди буде за ідеально підібраним костюмом, красивою краваткою та шкіряними туфлями. Однак рано чи пізно деталі починають мати значення, і шкарпетки стають стильним доповненням. Варто подивитися на них з погляду якості, що відрізняє висококласні шкарпетки.

Елегантний образ

Небагато речей руйнують образ елегантної людини, як негарні чоловічі шкарпетки, що визирають з-під штанів. Якісні шкарпетки мають бути стійкими до пілінгу, втрати кольору та еластичності. 

Волокна, з яких зроблені шкарпетки, мають бути приємними для шкіри, натуральними, з невеликою добавкою синтетики, яка дає підвищену довговічність і розтяжність. Отже, комфорт при носінні шкарпеток має вирішальне значення, але візуальні якості також важливі. 

Пряжа 

Основний компонент якісних шкарпеток – хороша пряжа. Частка натуральних волокон має бути якомога більшою. Вовна, бавовна, шовк, кашемір – надають властивості, які ви будете відчувати. Що благородніше суміш, то приємніші відчуття для шкіри. 

Проте, натуральні волокна не означають, що це шкарпетки хорошої якості, тому що шкарпетки зі 100% бавовни можна купити зовсім недорого, але їхня якість буде ніякою.  

Бавовна 

Найпопулярніша сировина для виготовлення шкарпеток. Вона має багато переваг, але має і недоліки. Якщо немає еластану або сама пряжа має низьку якість, то шкарпетки втрачають свою форму та колір досить швидко. 

Крім того, чиста бавовна погано справляється з видаленням вологи, тому люди з надмірним потовиділенням ніг можуть відчувати враження постійно мокрих шкарпеток, що знижує комфорт. Безперечною перевагою бавовни є хороша повітропроникність.   

Овеча шерсть

Найкращий матеріал для шкарпеток. Забезпечує теплоту і хорошу повітропроникність. Однією з найважливіших переваг є хороше управління вологістю. Навіть якщо ваші ноги пітніють, ви не відчуваєте жодного дискомфорту. Недолік вовняних шкарпеток – пілінг. І звичайно ціна – вовняні шкарпетки значно дорожчі за бавовну.

Кашемір 

Один із найделікатніших і найдорожчих матеріалів для шкарпеток, тому рідко використовується в цьому асортименті. Шкарпетки, зроблені на сто відсотків з такої пряжі, надзвичайно приємні на дотик, але їх міцність низька. Крихкість цього розкішного волокна призводить до того, що найчастіше його зміцнюють домішками. За одну пару розкішних кашемірових шкарпеток потрібно заплатити чимало, але довговічність не така ж висока, як ціна.  

Шовк

Є одним з найміцніших волокон з природним, благородним блиском. Завдяки чудовій сприйнятливості до фарбування, шкарпетки відрізняються дуже яскравими, інтенсивними кольорами. Проте, тонка пряжа створює певний ризик розриву в критичних областях. Міцність цього волокна часто використовується в сумішах з вовною, кашеміром або бавовною. 

Льон

Менш популярний в індустрії виготовлення шкарпеток, і його присутність на ринку зазвичай буває сезонною. Льон пропонує неперевершену міцність, оскільки має найсильніші натуральні волокна з усіх перерахованих вище. Влітку такі шкарпетки неоціненні. Вони гарантують повітропроникність і прохолоду під час носіння, а їхній особливий зовнішній вигляд випромінює сутність літа.  

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Мода та стиль" на ЖЖ.info
Мода та стиль | 26.11.2023 | Переглядів: 435 | мода, стиль, одежда, носки

Читайте також на цю тему: