Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Для будинку та квартири: переваги електричного каміна

Автор: Светлана Егорова, 20.11.2021, 19:30:24 Для будинку та квартири: переваги електричного каміна

Коли останнє листя опадає з дерев і приходять перші зимові морози, ми шукаємо способи зробити дім більш затишним. Кожен мріє про теплий куточок, де можна влаштуватися з улюбленою книгою або подивитися кіно, поки на вулиці виє зимовий вітер. Що може стати центральним елементом такого простору? Відповідь ви вже знаєте – мова про камін. Адже мерехтіння полум'я і звук потріскування дров зроблять приємнішим навіть похмурий осінній вечір.

ASTRA FLAME

Добре, що сучасні технології дозволяють придбати камін навіть мешканцям багатоквартирних будинків. У цьому матеріалі розповімо про основні переваги електричного «вогнища». Якщо ви замислюєтеся про те, щоб купити електрокамін, ця стаття – для вас.

Рентабельність

Одна з основних переваг електричного каміна перед дров'яним або газовим – це його вартість. Якщо ви хочете встановити дров'яний або газовий камін у будинку, в якому ще немає необхідної «інфраструктури», це може коштувати дуже дорого через витрати на ремонтні роботи, облаштування димоходу, вентиляційних та газопроводів. Надалі доведеться регулярно закуповувати дрова, чистити камін від продуктів горіння, обслуговувати димар. Водночас хороший електричний камін може коштувати в середньому від 17 до 25 тисяч гривень. І жодних монтажних робіт.

Безпека

Під час експлуатації традиційного каміна завжди існує ризик займання. В електричних камінах немає справжнього полум'я, а це означає, що власнику такого приладу не потрібно буде турбуватися ні про загоряння, ні про отруєння димом, чадним газом або іншими продуктами горіння. Багато моделей електричних камінів навіть оснащені функцією автоматичного або тимчасового вимкнення на випадок, якщо прилад перегрівається. Електричний камін – безумовно безпечніший варіант, особливо якщо в будинку є діти та/або домашні тварини.

Низькі експлуатаційні витрати

Традиційні каміни вимагають ретельного догляду. Після згоряння дров в осередку та димарі залишаються зола та сажа. Якщо регулярно не видаляти ці залишки, вони можуть пошкодити конструкцію та стати причиною займання. Не беручи до уваги те, що доведеться купувати дрова або заготовляти їх самостійно, а також шукати місце для зберігання. З електричним каміном усе набагато простіше: він вмикається простим натисканням кнопки на пульті. А догляд за приладом обмежується протиранням поверхонь.

Енергоефективне опалення

Електричний камін може стати чудовим джерелом додаткового обігріву, який підтримуватиме комфортну температуру у вашому будинку. Особливо зручно в періоди, коли холоди вже настали, а центральне опалення ще не увімкнули. Або коли на вулиці ще мороз, а батареї вже «вимкнули». Словом, електрокамін – це функціональна краса.

Естетика

Камін може стати стильним доповненням для будь-якого інтер'єру, і електричні моделі – не виняток. Електрокамін зробить кімнату затишною та вишуканою. Українські виробники пропонують варіанти для будь-якого виду інтер'єру: від класики до хай - тек. Можна знайти електрокамін у традиційному дизайні з порталом зі штучного каменю або футуристичну навісну модель. Вибір досить великий – залишилося лише підібрати камін собі до смаку.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 20.11.2021 | Переглядів: 1513 | камин, уют, дом

Читайте також на цю тему: