Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Громадські організації в Житомирі

Автор: Егор Мокрицкий, 27.07.2020, 17:16:36 Громадські організації в Житомирі

Житомир – мальовниче місто, де наразі активувалось багато громадських організацій, діяльність яких спрямована на покращення рівня життя містян.

Відповідно до Постанови про проведення конкурсів, загальні витрати з місцевого бюджету не можуть перевищувати 24 мінімальні заробітні платні, встановлені на 01.01.2020 року. З місцевого бюджету фінансується 85% кошторису заходу, а 15% - громадські організації різного рівня.

Проєкт громадських організацій

Громадські організації пропонують велику кількість корисних проєктів, але дефіцит бюджету змушує приділяти увагу лише найважливішим моментам.
Громадські організації презентували 38 проєкт, завдання та цілі яких спрямовані на:

  • Підвищення рівня житті містян та усієї Житомирської області;
  • Підтримка культурологічних заходів та молодих митців;
  • Організація гастрольної діяльності місцевих колективів;
  • Введення інноваційних підходів для розвитку мистецтва і культури;
  • Залучення коштів на розвиток туристичної сфери у Житомирі;
  • Підтримка спортивних команд та фінансування місцевих чемпіонатів.


За даними кошторису, на цей час, загальна сума необхідна для фінансування усіх проєкт сягає 24 млн. гривень, проте в бюджеті закладений на суму лише у 500 тис. гривень. Надалі буде пройдено ще один етап конкурсу для громадських організацій, де буде визначено переможців та направлено кошти на найбільш важливі заходи.

Спортивні новини Житомирської області

28 липня відбудеться жеребкування нового сезону Favbet Екстра - ліги, де визначиться календар ігор команд. Футбольні змагання відбудуться у системі плей-офф, тобто до 1\4 фіналу потраплять аж 8 команд. Серії ігор будуть тривати до одержання трьох перемог командою.

Виробник спортивного одягу та аксесуарів, компанія ElSport http://elsport.com.ua/, стала офіційним спонсором та партнером спортивних змагань. Підтримка місцевих команд відомим виробником спортивних речей та знаряддя є запорукою змін та подальшого покращення ситуації з чемпіонатами на місцевому рівні.

Громадська організація та викладацький склад Бердичівського ліцею-інтернату досягли для закладу статусу офіційного спортивного закладу, про це є відповідний указ та інформаційний пост Міністерства. Таким чином Бердичівський інтернат став першим спеціалізованим спортивним закладом в Житомирській області, та дає можливість молодим спортсменам на подальший розвиток та перспективи. Фінансування інтернату є загальнодержавним та частково с місцевого бюджету.

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 27.07.2020 | Переглядів: 1086 | Организация, развитие города

Читайте також на цю тему: