Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Що таке фірмовий стиль і чи потрібен він Вам?

Автор: Олег Ковальский, 18.09.2020, 17:56:11 Що таке фірмовий стиль і чи потрібен він Вам?

Що таке фірмовий стиль? Як оцінити якість і яке його призначення? Наскільки він важливий? Якщо Ви не можете відповісти на ці запитання, тоді ця стаття саме для Вас.

Для успішного просування бізнесу на ринку світової продукції кожна компанія повинна бути унікальною та помітною. Фірмовий стиль (eng. Identity) поєднує в собі графічні та візуальні елементи, які підкреслюють особливість компанії та допомагає збільшити її популярність серед споживачів та конкурентів.

створення сайту у Тернополі

Які головні функції фірмового стилю?

Функція іміджу забезпечує формування оригінальності та популяризації образу. Завдяки цьому зростає довіра споживачів. Дослідження показують, що 56% людей надають перевагу товарам відомих брендів та марок.

Ідентифікуюча функція прив’язує товари до конкретної фірми, а диференціальна - означає виділення продукту серед конкурентів.

Завдяки фірмовому стилю, компанія створює зовнішній вигляд продукції та його рекламу. До головних елементів фірмового стилю відносять логотип, колірну палітру, шрифт, товарний знак і схему верстки. Всі ці елементи потрібно правильно та грамотно об’єднати і пропонувати свою продукцію тільки з використанням фірмового стилю.

До розвитку цієї сфери також відносяться рекламну кампанію бізнесу. Використання унікального стилю в соціальній сфері робить її більш цілісною та ефективною. Фірмовий стиль потрібно також використовувати при спілкуванні з клієнтами, для того, щоб сформувати в їхній свідомості образ бренду.

Звичайно, що можна не працювати над розвитком цього стилю, але тоді він буде формуватися у клієнтів хаотично. Власник бізнесу повинен направити увагу споживача, для того, щоб він обрав саме його товар.

Які етапи створення стилю?

Весь процес створення фірмового стилю можна поділити на кілька головних етапів:

  • Аналіз конкурентів потрібен для того, щоб зрозуміти, що пропонують інші виробники. Фірмовий стиль буде вигідно виділяти компанію на ринку.
  • Усвідомлення переваг і недоліків компанії дозволить зрозуміти реальні можливості та дозволить зрозуміти важливість продукції.
  • Створення ідеї характеризується формуванням смислового та візуального образу, який стане стартовою точкою для бізнесу.
  • В основі будь-якого фірмового стилю лежить логотип товару. Потрібно продумати стиль зображення, кольорову гаму та особливий шрифт.
  • Завершальним етапом формування фірмового стилю стає пошук сфери застосування, тобто правила його використання. Таке керівництво називається guideline або brand book. Що це за терміни?

Гайдлайн – це паспорт бренду, в якому прописані всі особливості оформлення фірмового стилю. Він повинен складатись з технічної інформації про логотип, слоган, кольори і шрифти.

Використовуючи брендбук, компанія створює стратегії розвитку стилю та оцінює позиціонування товару серед конкурентів.

Чи потрібно це? Кожен відповідальний власник компанії повинен серйозно віднестись до цих документів. Ця інформація формує не тільки зовнішній вигляд компанії, а ще і її вміст.

Які головні вимоги до формування фірмового стилю?

  • Оригінальність. Створіть свій проект, який не буде зрівнюватись з іншими. Погодимось, що на даний момент це важко, через велику кількість компаній, але з хорошими спеціалістами можливо все;
  • Популярність. Зображення та представлення продукції має зразу зацікавлювати клієнта і захоплювати її візуальний простір;
  • Легкість. Варто використовувати зрозумілі тексти та зображення, які швидко запам’ятає споживач;
  • Інформативність. Додайте смислу для свого бренду. Використовуйте чітку та коротку інформацію, яка передасть специфіку Вашої компанії.

Спеціалісти компанії Zelios уважно вислухають Ваші побажання та створять найкращий фірмовий стиль! Щоб дізнатись більше інформації зверніться до нашого менеджера та отримайте відповіді на Ваші запитання.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 18.09.2020 | Переглядів: 1242 | фирмовый стиль, логотип, брендбук, бизнес

Читайте також на цю тему: