Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Ефективний сайт: 7 завдань оптимізації

Автор: Олег Ковальский, 18.01.2021, 15:01:35 Ефективний сайт: 7 завдань оптимізації

Сьогодні здивувати сайтом в інтернеті неможливо. Проте, недостатньо просто створити проєкт, варто подбати про його ефективність на самому початку. 

Домен, хостинг 

Домен має бути таким, що запам’ятовується, обов’язково з ключовим словом. Розширення: звичні com, net, більш сучасні info, org, ukr.net, або професійного спрямування systems, avto, site, або регіональні зони kiev.ua. Консультанти SEO Creative застережуть – хостинг обирайте платний, щоб не потрапити під санкції. 

Платформа й сучасне технічне рішення 

Оптимальний варіант CMS – WordPress. Платформа технічно оптимізована, є дружньою до SEO. На базі Codigniter, Laravel можуть працювати компанії з фінансовими можливостями. Для невеликого бізнесу доречно застосувати плагін WooCommerce для Вордпрес з простим управлінням. Платформи Opencart, Shopify або Prestashop зручні для інтернет-магазинів. 

Базові вимоги безпеки вебпроєкту: застосування складних паролів, зберігання їх у таємниці, уникання безкоштовних або саморобних плагінів, на яких неможливо побудувати СЕО.

UX дизайн  

З перших кроків на сайті відвідувач має почувати себе впевнено. Завдання: інтуїтивно зрозуміла навігація, чіткі вказівки до певних дій, помітні й зрозумілі кнопки, внутрішні посилання на сторінки. Юзабіліті органічно впливає на позиції ресурсу та SEO. 

Структура сайту

Необхідно створити збалансовану структуру від головної до категорій, рубрик та сторінок. Так легше створювати нові сторінки, які скоріше потрапляють до індексації, налаштовуватися під пошукові запити. Для СЕО сьогодні надто вагомий поведінковий фактор. 

Семантичне ядро та оригінальний контент

Ключові слова та фрази допоможуть зрозуміти особливості пошукових запитів. Семантичне ядро зорієнтує щодо спрямованості контенту, наповнення блогу. Роботи швидко індексують фахові статті, показують їх людям. Систематичне наповнення сайту свіжим контентом підтримує інтерес відвідувачів. А це гарантований органічний трафік. Для зростання позицій ресурсу розміщуйте статті на авторитетних ресурсах. Вивчайте сайти конкурентів, так легше визначити потреби користувачів.

Внутрішня та пошукова SEO оптимізація

Важливі етапи: оптимізація мета - тегів, ключові фрази у заголовках і Title, оптимізація адрес сторінок, перехід на протокол https, релевантність сторінок пошуковим запитам.

Технічна оптимізація

У пошуку ранжуються швидкі інтернет-сайти. Зверніть особливу увагу на технічну оптимізацію стилів, коду, скриптів, мобільну адаптацію. 

Випускайте у світ ваш проєкт оптимізованим одразу, роботи Google це неодмінно оцінять на вашу користь.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 18.01.2021 | Переглядів: 1087 | сайт, оптимизация, раскрутка сайта

Читайте також на цю тему: