Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як підготувати дитину до садочка: корисні поради

Автор: Войташевська Дар`я, 18.02.2021, 11:55:32 Як підготувати дитину до садочка: корисні поради
Декрет річ швидкоплинна – і згодом приходить час віддавати дитину у садочок. Багато матусь, з цього приводу дуже переймаються, адже хвилюються за те як там за дитиною доглядатимуть, як годуватимуть і як дитина буде себе почувати у середовищі, де нікого не знає, перший час.

Обираючи дошкільний заклад можна почитати відгуки, поспілкуватись вже з більш досвідченими матусями з власного оточення й підібрати той садочок, що найбільше сподобається, то що стосується того як дитина адаптуватиметься у незнайомому середовищі залежить від того як батьки дитину готують до цього.

Передусiм, варто органiзувати життя дитини в сiм"ї вiдповiдно до режиму дня, якого дотримуються в дошкiльному закладi, розробити певний графік сну, прийому їжі, навчання і т.д. Цим ви значно полегшите малятi процес звикання до садочка.

Під час прогулянок з дитиною можна показати дитині будiвлю дошкiльного закладу, iгровi майданчики – зацікавити, розказати про те щ діти роблять у садочку, чим займаються і як там весело і корисно проводять свій час; разом з ти поспостерiгайте за грою дiтей, розкажiть про їхнє життя у яслах. Наприклад, так: "Коли діти пiдростають, вони всi приходять до дитячого садочка. Тут багато красивих iграшок – дивись, як дiти граються. Скоро i ти ходитимеш сюди, тут ти познайомишся з іншими дітьми, заведеш друзів.

Важливо, також, дитину не розбещувати і готувати до самостійності: нехай вдома сам\сама їсть, п’є. На момент вступу до садка треба навчити дитину самостiйно мити руки, брати активну участь у роздяганнi, складаннi одягу. Досить складно буває малятi оволодiти правилами поведiнки в дитячому садку. Особливо погано почуваються дiти, яким у сiм"ї нiчого не забороняли. Першi вимоги вихователя (не бавитися пiд час занять, їжi, умивання, не хапати за волосся дiтей; не брати речi зi столу вихователя тощо) викликають у них образу, а iнодi плач – йдеться у статті присвяченій саме цій темі, на сайті kazkoviysvit.com.ua.

На початку можна відправляти сина\доньку у дит-садок на кілька годин, або чередувати дні відвідування, щоб він\вона поступово до закладу звик\звикла. Це практикується серед сучасних матусь дуже часто.
Автор: Войташевська Дар`я, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 18.02.2021 | Переглядів: 915
Коментарів: 0