Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Варикоз: діагностика, лікування, реабілітація

Автор: Анатолий Радченко, 22.06.2021, 17:58:03 Варикоз: діагностика, лікування, реабілітація

Для ефективного лікування варикозу використовуються інноваційні малоінвазивні методики й комплексна діагностика. До таких методик відноситься ендовенозна лазерна коагуляція, радіочастотна абляція, склеротерапія, мініфлебектомія.

Для них характерна безпека і безболісність, ефективність та відмінний косметичний ефект. В кожному окремому випадку ціна склеротерапії визначається індивідуально і залежить від декількох факторів.

Методи сучасної діагностики при варикозі

Ультразвукове дослідження нижніх кінцівок є простим, інформативним і безпечним способом діагностики. Воно не вимагає попередньої підготовки, немає протипоказань і вікових обмежень.

Призначається не тільки при варикозному розширенні вен, а й тромбозі, тромбофлебіті, атеросклерозі та ін. Діагностика варикозу заснована на УЗД, огляді пацієнта кваліфікованим лікарем-флебологом та інструментальному обстеженні.

Особливості лікування варикозної хвороби

Лікуванням варикозу займається судинний хірург, який на практиці використовує сучасні малоінвазивні методики. Вони дозволяють швидко, без болю і дискомфорту усунути проблему без проведення відкритого хірургічного втручання.

До основних причин розвитку варикозу належить генетична схильність, професійні фактори роботи, період вагітності, зайва вага та ін. Своєчасне звернення до фахівця дозволить уникнути ризику розвитку ускладнень.

Записатися на консультацію до флеболога слід при появі таких симптомів:

  • набряклість;
  • швидка втомлюваність ніг;
  • підшкірні ущільнення;
  • нічні судоми;
  • судинна сіточка і зірочки;
  • пігментація;
  • зміна кольору шкіри;
  • розширені підшкірні вени та ін.


Прийом веде досвідчений лікар флеболог Київ - Барабой К.В., у якого багаторічний досвід успішної роботи в області флебології. Лікування варикозу з використанням малоінвазивних методик дозволяє уникнути ризику кровотеч і ускладнень, оскільки виконується через невеликі проколи та під контролем УЗД-обладнання.

Консервативне лікування допомагає тільки зняти симптоми та болі, але не розв'язує саму проблему. Тому в більшості випадків призначається оперативне лікування з вибором оптимальної малоінвазивної методики.

Реабілітація після лікування варикозу

Для швидкого відновлення слід дотримуватися всіх лікарських рекомендацій. У реабілітаційний період необхідно знизити фізичні навантаження, тимчасово не відвідувати сауну і басейн, носити компресійний трикотаж, обмежити тривале перебування в сидячому положенні, дотримуватися збалансованого харчування та ін.

Правильно положення ніг під час роботи та відпочинку дозволить уникнути повторного розвитку варикозної хвороби й ускладнень. Запорукою успішного лікування є своєчасне звернення до професійного судинного хірурга і дотримання лікарських рекомендацій.

Автор: Анатолий Радченко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 22.06.2021 | Переглядів: 2484 | лечение, варикоз, медицина

Читайте також на цю тему: