Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Застосування редукторів у сільськогосподарській техніці

Автор: Олег Ковальский, 02.07.2021, 06:18:13 Застосування редукторів у сільськогосподарській техніці

Агрегати й механізми у сільському господарстві переважно працюють у неймовірно складному середовищі: на відкритих територіях, під навісами, в неадаптованих приміщеннях, при систематичних навантаженнях. Відповідно, для таких механізмів і агрегатів величезне значення має працездатність мотор - редукторів, несприйнятливість до значних перевантажень, стійкість до впливу пилу, підвищеної забрудненості й вологості.

Особливості редукторів у галузях сільського господарства

Редуктори встановлюють на агрегатах для вихідної обробки зерна, на зерноочисних і елеваторних комплексах, лініях з приймання, сушіння та перероблення сільгоспкультур. Потрібні редуктори у приводних пристроях на комбікормових заводах. 

Провідні позиції у виробництві мотор - редукторів займають виробники I-Mak Reduktor (Туреччина), Chiaravalli, Motive (Італія).

Використання мотор - редукторів, трифазних асинхронних електродвигунів у сільськогосподарському обладнанні відрізняється рядом особливостей:

  • Черв'ячний редуктор може мати різне виконання – з верхнім, нижнім, вертикальним розташуванням черв'яка.
  • Ряд моделей мають можливість кріплення на лапах, корпусом або фланцем.
  • Циліндричні мотор - редуктори відрізняються високим ККД, що дозволяє істотно знизити енерговитрати.
  • Завдяки різноманітній конфігурації мотор - редукторів на виході, є можливість реалізувати у приводних пристроях різні конструкторські рішення.
  • Для забезпечення безперебійної роботи агрегатів, зменшення ризику ламання можливе використання частотних перетворювачів. 
  • Електродвигуни можуть бути виконані з гальмівними системами, двошвидкісним режимом роботи.


Раціональний вибір мотор - редуктора

Ефективність аграрного сектору України та підвищення конкурентоспроможності продукції вітчизняних виробників неможливі без високотехнологічної сільгосптехніки. Надійне інноваційне обладнання, що поставляється ексклюзивним дистриб'ютором «Техно - Привід», сприяє створенню сучасних пристроїв і механізмів для виготовлення, збирання, перероблення, транспортування й зберігання сільгосппродукції.

При виборі певної модифікації мотор - редуктора, асинхронного електродвигуна необхідно уточнити експлуатаційні характеристики обладнання. При покупці слід надавати перевагу редуктору відповідного мінімального розміру, відповідно до передавального числа, частотою обертання валу, заданим значенням навантаження, реальними умовами експлуатації.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 02.07.2021 | Переглядів: 2961 | техника, редукторы, сельхозтехника

Читайте також на цю тему: