Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » GRANIT86 » 2013 » Октябрь » 23
GRANIT86 Виступ Петра Симоненка у Верховній Раді України 22 жовтня 2013 року

GRANIT86


Оценка: 4.3/5 Голосов: 12

Виступ Петра Симоненка у Верховній Раді України 22 жовтня 2013 року

23.10.2013, 16:45:12 1618 4.3 8

http://www.kpu.ua/vistup-petra-simonenka-u-verxovnij-radi-ukraini-22-zhovtnya-2013-roku/

Шановні колеги! Шановні виборці!

Фракція Компартії ще і ще раз без перебільшення заявляє про те, що Україна сьогодні опинилася на межі бюджетної катастрофи. А мільйони людей – на межі жебрацтва. Казна порожня, промислове виробництво падає, зростає приховане безробіття. І це все призводить до того, що місяцями людям затримують заробітну плату.

В Алчевську 230 працівників тролейбусного депо не бачили грошей з травня місяця цього року. На Житомирщині працівники овруцького "Кварциту” не отримують зарплату з листопада минулого року! Замість грошей їм пропонують щебінь. Робітникам "Донбасшахтострою” заборгували 6 мільйонів! Це заробітна плата 500 членів колективу за два місяці. А їхні колеги з міста Горлівки не отримують зарплату вже 5 місяців.

Два місяці не отримують зарплату комунальники Львова. Там людям заборгували близько 50  мільйонів гривень. Заборгованість перед робітниками Керченського судноремонтного заводу вже досягла 8 мільйонів гривень. У Сумах на 1 жовтня заборгованість по зарплаті становить практично 29 мільйонів гривень. Загальна сума невиплаченої заробітної плати у Миколаївській області станом на 1 вересня 2013 року склала 47 мільйонів. І по відношенню до січня місяця цього року збільшилася на 26 відсотків.

Немає грошей на виплати вчителям, лікарям, на виплату допомоги при народженні дитини, «дітям війни», ветеранам Великої Вітчизняної війни. І такі приклади можна наводити без кінця.

Я хотів би, шановні виборці, щоб ви знали і розуміли, що це результат злочинної приватизації, якою у вас забрали заводи і фабрики, створені вами, і на цьому збагатіла невелика купка людей. Це результати зради національних інтересів всіма політичними силами, які 20 років ведуть до прірви Україну, і це результат олігархізації влади.

Фракція Компартії пропонує прийняти закон (№2547), яким передбачається ввести пеню у розмірі 0,5% за кожний день невиплаченої заробітної плати і примусити олігархів віддати разом з пенею заробітну плату тим, хто її заробив.

При цьому я хотів би ще і ще раз привернути увагу до того, що на вимогу Міжнародного валютного фонду та відповідно до умов угоди про Асоціацію влада готує підвищення на 40% цін і тарифів на газ і комунальні послуги, на проїзд у громадському транспорті, посилює податковий тиск, запроваджує нові побори.

На вимогу закордонних "благодійників” нам нав’язали пенсійну та медичну реформи, які насправді є ні чим іншим, як переходом до повністю платної медицини. Олігархи сьогодні готують прийняття Житлового та Трудового кодексів, за якими трудові прості люди перетворяться на потенціальних кріпаків і жебраків. Проте, ані влада, ані так звана "опозиція” не мають наміру займатися вирішенням цих проблем.

Компартія винесла на розгляд Верховної Ради 145 законопроектів, які спрямовані на подолання кризових явищ і відновлення економічного потенціалу України. Це стосується законопроекту про скасування пенсійної і медичної реформ, про заміну ПДВ податком з обігу, про повернення у державну власність стратегічних підприємств, про виплати заборгованості перед "афганцями”, "чорнобильцями”, виплати регресникам тощо. З цих 145 законів був схвалений лише один, решту олігархічні представники як влади, так і "опозиції” не допускають до розгляду у Верховній Раді.

Натомість ви бачите, яку вони спільну політику проводять відносно підписання цієї угоди. І дивним виглядає те, що вони бачать, що Україна є сьогодні бідною державою, а після виконання тих вимог, які висуває угода про Асоціацію, вона буде ще біднішою.

Тому ми і хотіли б привернути вашу увагу, а також тих євроінтеграторів, які про це дуже багато говорять, до того, що записано у цій угоді. Там, шановні наші громадяни, немає жодного слова, яке б вимагало від нашої влади підняти зарплати до рівня європейських, а от вимоги підняти ціни є. Вимоги гарантувати своєчасну виплату зарплат, соціальної допомоги також немає, а вимога підтримати гей-спільноту є. Так дійдемо до того, що замість Параду Перемоги над фашизмом Хрещатиком будуть проходити гей-паради та факельні марші нацистів сьогоднішніх.

Компартія виступає категорично проти таких цінностей і звернулася до народу з пропозицією висловити своє ставлення до євроінтеграції на всеукраїнському референдумі, але влада руками опозиційних "шісток”, підконтрольних судів, ЦВК всупереч законам і Конституції забороняє проводити референдум. Мовчить демократична Європа, але не мовчить український народ, підтримуючи комуністів.

Тому перелякані зростаючою підтримкою комуністів олігархи і націоналісти розгорнули чергову антикомуністичну істерію. Історія ХХ сторіччя наочно довела, що там, де намагаються заборонити Компартію, заборонити комуністичну ідеологію, чекай приходу фашистів до влади.

Коли забороняли комуністів? Підпалюючи рейхстаг і звинувачуючи у цьому комуністів, нацисти розпочали Другу світову війну. У 1991 році забороняли комуністів, щоб зруйнувати Радянський Союз і розікрасти те, що створив радянський народ. Те ж саме робиться і в  Україні.

Тому  від імені Компартії заявляю, що не зважаючи ні на які залякування і погрози, комуністи будуть відстоювати і захищати інтереси трудящих і всіх верств українців, знедолених і пригнічених правлячою олігархічною владою і націонал-фашистами.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 8
lakmus
1 Олег (lakmus)   • 18:50:25, 23.10.2013 [Материал]

del
RapidDuck
6 Михаил Коммунист (RapidDuck)   • 12:21:50, 24.10.2013 [Материал]

del
dakar
2 Инспектор Кранник (dakar)   • 21:01:23, 23.10.2013 [Материал]

Скажем спасибо коммунистам за поддержку ПР в трудные для ПР временна. Покращення это на процентов 30% ваша вина.
RapidDuck
5 Михаил Коммунист (RapidDuck)   • 12:21:24, 24.10.2013 [Материал]

del
Cobalt
3 Cobalt (Cobalt)   • 00:28:50, 24.10.2013 [Материал]

Нынешние кАммунисты должны избегать встречи с Народом!
RapidDuck
4 Михаил Коммунист (RapidDuck)   • 12:20:48, 24.10.2013 [Материал]

del
Nikas
7 Володимир (Nikas)   • 22:35:19, 27.10.2013 [Материал]

Нет партий без ошибок. КПУ не исключение, После долгих лет игнорирования их не только как членов КПУ но и как людей они сделали верно, что вошли в свое время в союз с ПР но он немного затянулся и жизнь сама все поставила на свое место. А речь Симоненка справедливая... Все верно. Вся правда о положении економическом в стране.
nikemax2007
8 Max (nikemax2007)   • 17:37:36, 28.10.2013 [Материал]

Хто, як не комуністи сидять в раді довше всіх. Скільки партій вже було, скільки президентів, прем'єр-міністрів і міністрів вже було. Кравчук, Кучма, Ющенко, де вони зараз? А де Симоненко - в Раді, і як завжди бавить народ погрозами і новими обіцянками, його вже N-ний раз довірливі бабусі вибирають, і що він зроюив корисного? Періодично продається то одним то іншим, живе в розкішній хатинці під Києвом, їздить не на ВАЗ 2101 виробництва "його любимого СРСР" чи Запорожці. Заводить нову дружину - живе звичайним таким життям типового депутата-капіталіста, періодично вішаючи лапшу на вуха електорату. Дивує те, що комуністи довше всіх в раді, а відповідать не хочуть, вони отримують періодично посади в різних комітетах ради, очолюють різні служби, аля Державна митна служба, і як завжди кричать на ліво направо зі своїх Лексусів і Мерседесів про клятий капіталізм і олігархів


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо