Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Erik » 2015 » Март » 10
Erik Маршрутки проти житомирян. Операція «Шантаж»

Erik


Оценка: 3.4/5 Голосов: 8

Маршрутки проти житомирян. Операція «Шантаж»

10.03.2015, 19:50:27 2586 3.4 1

Нещодавно разом з колегами працював на черговому засіданні міськвиконкому. Все як завжди, але одразу кинулася в очі присутність в залі житомирських перевізників, вічних «страдальцев» та «просителей». Так і вийшло: в кінці засідання розпочалася гаряча дискусія на всім відому тему – знову підняти вартість проїзду в маршрутках м.Житомира. Обумовлюючи загальним подорожчанням пального, перевізники бідкаються на низькі тарифи. Як варіант, пропонують 4 грн. та 4.50 грн. Врахуємо і той факт, що два місяці тому, в жорсткому та безкомпромісному протистоянні, з усіма можливими обіцянками та договорами, їм вдалося підняти ціну на проїзд з 2.50 до 3 грн. Але, як бачимо, цього недостатньо, треба вже 4 грн. А може зразу до 5 грн.? А краще до 8 грн.? Чому ні? У мешканців Житомира все супер, грошей на все вистачає. Добробут наших земляків стабільний на думку деяких. Долар росте, а потім падає, ціни, до речі, підскочили на все, а не тільки на пальне, так що все супер. Що ж робити тепер? Звісно, підвищувати ціну далі.
Не зміг не спитати у перевізників, чому досі не виконуються умови меморандуму, який був з ними укладений під час останнього підвищення тарифу до 3 грн. Чому в маршрутках продовжує вперто грати ненависний шансон, в якому пролітають часто-густо пісні про країну-агресора? Чесно, не хотів би нікого ображати, але складається враження, що більшість водіїв наймаються на роботу до перевізників одразу після повернення з місць відбування покарань.
Стосовно квитків. Я відразу на виконкомі продемонстрував пачку квиточків, яку надав мені на вимогу один з водіїв маршрутки і весело повідомив, що якщо треба, то він може ще штук 50 мені дати. Як він висловився, йому «не в падлу». Зрозуміло, що кількість квитків просто не контролюється. Автоматично, не контролюється і кількість пасажирів, що користуються послугами перевізників. Про доцільність підняття тарифу та калькуляцію, про реальний пасажиропотік, про куріння в салоні, про порушення правил дорожнього руху та неправильні зупинки, недотримання розкладу, про все це, можна писати окремі статті. І це дійсно все те, на що вказують житомиряни. Але перевізники впевнено натякають на комісії після виконкому, що готові не вийти на роботу і вчинити транспортний колапс в Житомирі. Септо, маршрутки не вийдуть хоча б один день, і ми побачимо, як ви всі заспіваєте. Це і є шантаж чистої води.
Любі мої, не вихід транспортних засобів на маршрут – це вже порушення умов договору про надання послуг. Договір з вами можна розірвати і на ваше місце прийдуть інші з зовсім іншими умовами та тарифами. І, можливо, будуть готові виконати всі вимоги громади до надання транспортних послуг в нашому місті.
Добре, нам ще доведеться поборотися за нормальну ціну, але люди нас підтримають. Разом переможемо. Не можу не сказати ще про одну прикрість. На комісії з транспорту, одразу після засідання виконкому, активісти розказали, що в Житомирі набирає оберти тенденція, коли вдів загиблих учасників АТО зсаджують з маршрутки або вимагають оплати. Аргументація – немає закону такого, тому не буду і не хочу. Так ось, я хотів би зазначити, що для цієї однозначно пільгової верстви населення, обов’язково будуть надані законні пільги. Але поки їх немає, залишається людяність та людська совість. Аморальність водіїв зашкалює. Наголошую, що з такими темпами, невдовзі будуть мати місце випадки, коли будуть чоловіки заступатися за таких жінок, і, повірте, перевага буде не на боці водія чи власника маршрутки.
Тому, житомиряни, прошу реагувати разом з активістами на всі випадки порушень в маршрутках і звертатися до нас. Разом ми покращимо наше місто, бо саме за нас всіх та за наш Житомир воюють наші хлопці на сході України. Нам не повинно буде соромно подивитися їм в очі.
Слава Україні!
P.S. І на останок, хотів би передати вітання нашим «правильним» та «відповідальним» марштрутчикам, а особливо містеру Савицькому. Буквально вчора потрапив у ситуацію: Маршрут номер 1, контрольний час 21-43. Хтось казав там про розклад руху та інтервали? Кінцевий час 21-59, маршрутки номер 1 немає. Прекрасно. Чудово. І поїхав я іншим транспортом.


Джерело: http://vgolos.zt.ua/page_news.php?id=39&tbl=author_qs
© Вголос.zt

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
Hoakina
1 Марина (Hoakina)   • 08:30:13, 12.03.2015 [Материал]

Боротися обов*язково треба! а головне - контролювати кількість пасажирів за допомогою квитків.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо