Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » viktorzt » 2017 » Август » 30
viktorzt Жіночий монастир у Кип’ячому відзначив Престольне свято

viktorzt


Оценка: 4.0/5 Голосов: 4

Жіночий монастир у Кип’ячому відзначив Престольне свято

30.08.2017, 15:48:37 3130 4.0 2

Паломники з багатьох куточків України приїхали 28 серпня до жіночої обителі в урочищі Кип’яче на Житомирщині. Ставропігійний монастир Афонської ікони Божої Матері називають Жіночим Афоном. В обителі, зокрема, смиренно несе свій хрест 106-літня схимонахиня Іоанна. Минулого понеділка храм Успіння Пресвятої Богородиці, з якого починався монастир, відзначив Престольне свято.

Святкову Божественну Літургію очолив засновник та Духівник жіночої обителі в Кип'ячому - протоієрей Роман Барановський, благочинний лікарняних храмів столиці, настоятель храму святителя Михаїла, першого митрополита Київського. Разом з монахинями молилися сестри милосердя, братія скита Силуана Афонського та численні паломники.

Отець Роман привітав усіх зі святом Успіння Божої Матері та насельниць з Престольним святом, розповів про земний шлях Пресвятої Богородиці, про її велику любов до людства та побажав усім такої ж кротості, смирення, терпіння, які мала Божа Матір. У свою чергу, паломники подякували настоятельці монастиря Матушці ігумені Єкатерині та отцю Роману за духовне наставництво.

Протоієрей Роман Барановський також виконав для гостей свої духовні пісні. Творчість отця Романа досить різноманітна, в ній кожен може знайти пісні та вірші, близькі своєму серцю. Багато пісень присвячено жіночій обителі в Кип’ячому.

Також усі мали можливість окунутися в цілющих водах джерела на честь святих Кіприяна та Іустини. Ці святі рятують від нечистої сили, чародійства і чаклунства. Над джерелом встановлено храм, у якому можна відвідати Службу Божу, замовити молебен Кіприяну та Іустині, придбати водичку з джерела та спеціальний чай проти злих чар із освячених трав. До речі, цьому цілющому джерелу вже близько 100 років. І ті, хто тут побував, кажуть: «Хочете змінити своє уявлення про світ – пориньте з головою в цілющі води джерела в Кип’ячому і зрозумієте, що, виринувши з води, ви вже знаходитеся в іншому світі».

Фото Леоніда Шевчука

Прикреплённые изображения:
viktorzt Жіночий монастир у Кип’ячому відзначив Престольне свято viktorzt Жіночий монастир у Кип’ячому відзначив Престольне свято viktorzt Жіночий монастир у Кип’ячому відзначив Престольне свято viktorzt Жіночий монастир у Кип’ячому відзначив Престольне свято viktorzt Жіночий монастир у Кип’ячому відзначив Престольне свято viktorzt Жіночий монастир у Кип’ячому відзначив Престольне свято viktorzt Жіночий монастир у Кип’ячому відзначив Престольне свято viktorzt Жіночий монастир у Кип’ячому відзначив Престольне свято viktorzt Жіночий монастир у Кип’ячому відзначив Престольне свято viktorzt Жіночий монастир у Кип’ячому відзначив Престольне свято
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
Юрко
1 Градовський (Юрко)   • 22:05:36, 30.08.2017 [Материал]

Мельниченко, коли ти писатимеш щось проукраїнське?
SlavaNibiru
2 Святослав (SlavaNibiru)   • 09:32:11, 02.09.2017 [Материал]

Авторе, пиши про престольне свято у монастирі КП з двома монахами і буде атеїстам-рунвірівцям щастя!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо