Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2012 » Апрель » 20
Юрко Голодомор-геноцид. Документи.

Юрко


Оценка: 2.8/5 Голосов: 20

Голодомор-геноцид. Документи.

20.04.2012, 02:30:09 2058 2.8 10


Циркулярний лист Наркомпостачання УСРР про постачання районів борошном

16 січня 1931 р.
Не підлягає оголошенню

Райвиконкомам, райпарткомам

(без районів Донбасу)

   Останні часи до Наркомпостачання звертається багато районів як листівно, так і приїжджають в справі постачання районів борошном.
   Тому Наркомпостачання ще раз роз’яснює: за розпорядженням належних директивних організацій постачання району проводиться виключно за рахунок 10 % відрахування від мірчука. Однак це не визначає, що кожний район може витрачати 10 % з надходження мірчука по своєму району.
   Весь мірчук обезлічується, і на ВУКС покладено проведення постачання районів шляхом виділення певних контингентів для кожного району окремо.
   Причому, попереджуємо, що в зв’язку з надзвичайно скрутним становищем з борошном – ніякого додаткового контингенту виділено не буде, а винних з будь-якої перевитрати буде притягнуто до карної відповідальності.
   Зі свого боку, Наркомпостачанням дано суворе розпорядження «Союзхлібу», щоб ні в якому разі не припускати видачу зерна на зсиппунктах за розпорядженням окремих місцевих організацій, що в сучасний [мо]мент має місце.
   Аби мати можливість вкластися у виділені Вукоопспілкою контингенти, на планове постачання в районі беруться лише такі групи населення: робітники «Шляхбудтресту», «Центроспирту», «Укрмлиноб’єднання», «Укрмеліотресту», воловень «Укрм’яса», лікарні сіл та районів, дитячі будинки, промислові підприємства, керуючий склад районів. Ці категорії постачаються без утриманців; вчителі, міліція, ДПУ, комсклад – з утриманцями; медперсонал, нарзв’язок постачаются без утриманців.
   Не дивлячись на те, що вищеперелічені групи населення повинні постачатись в плановому порядкові, вам належить на місці кожну групу населення профільтрувати, і якщо ті або інші з перелічених груп населення зв’язані з сільським господарством і мають свої засіви – таких хлібом не постачати.
   Так, наприклад, медперсонал (крім лікарів та фельдшерів, які приїжджають з міст) в більшості
своїй є сільське населення й родина яких має свої засіви – їх постачати не треба. Також і робітники. Щодо постачання студентів – постачаються лише приїжджі та ті, які містяться по гуртожитках і постачаються лише в порядкові громадського харчування.
   Крім того, треба, організувавши всі зусилля, провести такі міроприємства в районах суцільної
колективізації, де, скажемо, лікарні обслуговують майже виключно колгоспи, де в школах навчаються також діти членів колгоспів, де вчителі є члени колгоспів – в таких випадках провести шефство колгоспу над школою, над лікарнею з тим, щоб колгоспи постачали їх хлібом.
   Востаннє попереджую, що це є вичерпуючі роз’яснення в справі постачання району хлібом, що ніяких додаткових контингентів виділено не буде за відсутністю ресурсів та неможливістю вийти поза межі контингенту мірчука.

Народний комісар постачання  Майоров

ДАЖО. – Ф. П & 41, оп. 1, спр. 52. – Арк. 9.Машинопис. Копія.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 10
SteamRoller
1 Михаил (SteamRoller)   • 09:27:27, 20.04.2012 [Материал]

>>в зв’язку з надзвичайно скрутним становищем з борошном

Некоторые читают книгу, и видят фигу.
В стране острая нехватка продовольствия.
Экспорт практически прекращён.
Над городами нависла угроза вымирания.
Руководство принимает тяжёлое решение: по их мнению, сёла смогут обспечить себя хотя бы "подножным кормом" (плюс вспомним про нередкое утаивание зерна в ямах), в городе же раздобыть продовольствие абсолютно неоткуда.
Поэтому в первую очередь продовольствие получают города (о чём и написано в документе).

Впрочем, за приведение документа, а не фантазий про "утопленные корабли с зерном" - вам плюс.
Юрко
6 Юрій Градовський (Юрко)   • 11:17:37, 20.04.2012 [Материал]

Далі буде...
Sergiy1968
2 Sergey Kuzin (Sergiy1968)   • 10:14:15, 20.04.2012 [Материал]

Як завжди, Михаїл все переводить в площину правоти більшовизму. Людські жертви його не цікавлять, адже так треба комуняцьким УПИРЯм. Щоб загинуло як найбльше люду, ось тоді ВСЕ ДОБРЕ. Ось адреса:

http://www.youtube.com/watch?v=-FiNF0p10iQ&feature=g-user-f&context=G2c37d8dUCGXQYbcTJ33Z4ZwsLsgnf0t7hE_CZcniIM6iS6Biq6BE
http://www.youtube.com/watch?v=0avw6wZRFEc
http://www.youtube.com/watch?v=XKteT0Brtto&feature=relmfu
SteamRoller
3 Михаил (SteamRoller)   • 10:19:00, 20.04.2012 [Материал]

>>Щоб загинуло як найбльше люду, ось тоді ВСЕ ДОБРЕ.

Свои фантазии оставте при себе.
Sergiy1968
4 Sergey Kuzin (Sergiy1968)   • 10:28:57, 20.04.2012 [Материал]

Та ні, це ваша сутність і політика комунізму. Все поєднано. Я давно уважно читаю ваші коменти і прийшов саме такого висновку. Чи може я помиляюсь? Доведіть інше.
SteamRoller
5 Михаил (SteamRoller)   • 10:42:14, 20.04.2012 [Материал]

>>Чи може я помиляюсь? Доведіть інше.

Демагогические приёмы на мне можно не испытывать.
Доказывает утверждающий.

Не согласны с написанным мной?
С чем-то конкретно, или (как обычно) "в общем"?
ivgor
7 Иван (ivgor)   • 16:48:34, 20.04.2012 [Материал]

Пане Юрію давайте обговоримо питання голоду 31-ого року на території Західної України. Можливо, Ви, проведете розслідування та напишете блог. А раптом і туди дотягнувся клятий Сталін, ото б була новина. Ну і щоб два рази не підніматись, розкажіть будь-ласка, що там відбувалося на тих Кресах Всходніх.
Юрко
9 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:14:07, 20.04.2012 [Материал]

Давайте. Пишіть. Із задоволенням обміняємось думками.
Sams2
8 Александр (Sams2)   • 19:29:34, 20.04.2012 [Материал]

Ну и? Власть делает все возможное, чтобы как можно справедливее распределить продукты. Нормальный документ. Если бы еще его фотокопию увидеть...
Дата смущает.
leshik_zt
10 Алексей (leshik_zt)   • 22:21:13, 20.04.2012 [Материал]

Голодомор-геноцид. Досі трясетесь...


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо