Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Лента соцсетей » Дмитро Ткачук » 2020 » Сентябрь » 9
Дмитро Ткачук

Дмитро Ткачук


Оценка: 2.3/5 Голосов: 6

Житомир. В тролейбус не можна, в маршрутку неможливо

09.09.2020, 11:52:34 4272 2.3 0

Перший тиждень вересня пройшов прогнозовано: в тролейбус “не можна”, в маршрутку неможливо. 

Послухав коментарі посадових осіб міської ради, які імітують бурхливу роботу.

1. “Діє постанова Кабміну і карантинні обмеження”, - кажуть вони. 

Так, щоб коротко, то можу сказати: “Або хрестика зніміть, або труси  вдягніть”. Або хтось погано читає постанову Кабміну, або якось не дуже вона діє.

В документі справді сказано, що у міському громадському транспорті не можна перевозити пасажирів більше, ніж місць для сидіння відповідно до  техпаспорту.

Як і тисячі житомирян, я неодноразово  був свідком ситуації, коли кондуктор тролейбуса, як на амбразурі, ледь не фізично забороняє людям зайти, бо у неї наказ не пускати, а слідом приїжджає маршрутка, в яку водій утрамбовує скільки влізе і навіть більше, йому можна. 

Це не постанова діє, це вибіркове право. Є комунальне підприємство, яке дотримується зазначених вимог і приватні перевізники, порушень яких ніхто крім пасажирів не бачить.

Що це за дві паралельні реальності? Мабуть, з кабінету чи свого авто цього не помітно...

Вимога постанови покликана зменшити щільність контактів між людьми, щоб знизити ризик поширення вірусу. Але в результаті все це перекреслюється. В тролейбусах і трамваях у нас бережуть людей, а в маршрутках закривають очі і на кількість пасажирів, і на маски.

Проблема не в постанові, адже логіка таких вимог є вірною і виконується в комунальному транспорті. Проблема в контролі і покриванні приватних перевізників людьми в кабінетах влади.

В основі ж лежать гроші. Чим менше заробляє комунальний перевізник, тим більше залишається приватному бізнесу. А прикриваються ці всі оборудки карантином і начебто урядовою постановою.
 

2. “З першого вересня ми збільшимо випуск тролейбусів”, - казали вони.

Буду максимально конкретним:
  • 2016 рік - випуск тролейбусів - 86 шт;
  • 2018 рік - випуск тролейбусів - 93 шт;
  • впродовж цього літа вже приїхало 16 нових додаткових тролейбусів;
  • 1 вересня 2020 - на лінію виїхало 85 тролейбусів. 

85 тролейбусів - це збільшений випуск?

Порівняно з тим, до якого його опустили кілька місяців тому, дійсно, 85 це вже більше. Але цього вже було мало навіть для нормальних умов Житомира ще кілька років тому, не говорячи про карантинні вимоги.

В цивілізованому світі в умовах карантину міста намагаються  збільшити кількість транспорту, щоб витримати норми по заповненню салонів.

Економічна ситуація з нашим транспортом набагато гірша і резервів для збільшення випуску транспорту небагато. На початку карантину я сам це так коментував і пояснював. Особливо влітку, коли потреба в пересуванні містян значно скорочена.

Але отримавши півтора десятки нових тролейбусів, в умовах карантину, з початком навчального сезону випустити на лінію менше тролейбусів, ніж було 4 роки тому - це відверте знущання. При цьому, ще й назвали це збільшенням випуску.

Схоже, що діє геніальна формула успіху - сам створюєш проблему, а потім героїчно її вирішуєш, або принаймні так це називаєш.

Спочатку самі ж скасували маршрут тролейбуса №8. Через три тижні пафосно відновили і всі мають бути щасливі великому досягненню? Що це за цирк для ідіотів?

В якій такій постанові Кабміну написано, що в період карантину маршрутчикам можна “трамбувати” людей як шпроти і за якими це законами математики 85 стало більше за 93, чи хоча б 86? 

Сьогодні ТТУ спроможне випускати на лінію 100 тролейбусів, але у людей в міськраді інші пріоритети. 


Житомир. В тролейбус не можна, в маршрутку неможливо
Дмитро Ткачук, facebook

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо