Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » pixar » 2021 » Май » 26
pixar У пошуках солеварні -

pixar


Оценка: 2.6/5 Голосов: 5

У пошуках солеварні - "Drohobych Half Marathon"

26.05.2021, 19:39:29 8599 2.6 2

Моє знайомство з українськими півмарафонами продовжується і цього разу мою увагу до себе привернуло містечко Дрогобич та його місцевий півмарафон – “Drohobych Half Marathon”, який проходив в наприкінці травня. Крім того Дрогобич став другим містом львівщини після Львову, яке обзавелось власним півмарафоном.

Реєстрація

Зареєструватись на півмарафон “Drohobych Half Marathon” можна було на сайті runstyle.net, де бажаючі прийняти участь в біговій події в Дрогобичі могли обрати, як основну дистанцію на 21 кілометр, так і дистанцію супутник на 7 кілометрів, або взяти участь в естафеті 3 х 7 кілометрів. Стартовий внесок для основної дистанції коштував 500 грн..

Маршрут півмарафону проходив затишними вуличками Дрогобича. Для учасників основної дистанції маршрут складався з 3 кіл по 7 кіломерів кожне. На кожному колі для учасників півмарафону було облаштовано три пункти харчування. Крім того організаторами було облаштовано два музичних майданчика.

Біг

Дістатись Дрогобича можна декількома способами, а саме прямим потягом з Києва, або їхати до Львову, а там вже на прямій електричці, або з пересадкою в містечку Стрий або Самбір дістатись Дрогобича. Для себе обрав варіант з прямим потягом з Києва, крім того він досить зручно прибував в Дрогобич, а саме за 2 години до початку півмарафона, що давало змогу неспішно прогулятись ранковим містом у напрямку стартового містечка. Тому моя подорож на півмарафон в містечку Дрогобич розпочалась суботнього вечора з залізничного вокзалу міста Києва, де на мене очікував потяг з номером 49.

Недільний ранок для мене розпочався на залізничному вокзалі містечка Дрогобич та невеличкої прогулянки вуличками міста до площі Ринок, де розміщувалось стартове містечко півмарафона “Drohobych Half Marathon”. Що б отримати свій стартовий пакет учасникові півмарафону потрібно було назвати свій стартовий номер та пред’явити посвідчення особи.

Дістався площі Ринок, де вже з самого ранку почали збиратись учасники півмарафоні і чим меньше часу лишалось до старту півмарафони, тим багатолюднішою вона ставала. Тому що б не гаяти свій час я відразу відправився до палатки, де проходила видача стартових пакетів, що б там отримати свій стартовий номер для участі в забігові.

Старт “Drohobych Half Marathon” був запланований на 10 годину ранку. Звісно ж перед стартом півмарафона, як завжди на бігових подіях відбувся невеличкий брифінг від організаторів та невеличка розминка. Після чого розпочалась бігова подія під назвою “Drohobych Half Marathon”, яке вілкривали учасники на дистанцію в 21 кілометр та естафети, а вже після них стартували учасники на дистанцію в 7 кілометрів.

Для учасників півмарафону потрібно було подолати 3 кола по 7 кілометрів кожне. Що стосується маршруту кола, то він проходив затишними центральними вуличками міста Дрогобич та повз основні архітектурні пам’ятки міста. Покриття маршруту було в основному асфальтним, але й було і декілька ділянок покритих бруківкою. Весь маршрут півмарафону був перекритий від сторьонього автотранспорту за чим слідкувала місцева поліція. Крім того на кожному колі було три пункти харчування, де учасники на учасників очікувала вода та смачні фрукти. А ще організатори організували на маршруті півмарафону дві музичні сцени з яких лунала чудова музика, яка бідбадьорювала учасників забігу.

Цього року мені щастить на забіги у яких маршрут складається з декількох кіл і “Drohobych Half Marathon” не став виключенням. Тому як тільки після того як закінчився стартовий відлік на мене очікувало 3 кола по вулицям Дрогобича. Перше коло (4 милі) півмарафона підкорились досить легко, біжиш собі насолоджуєшся вуличками Дрогобича, час від часу забігаючи на пункти гідрації, що б попити води, а там і нове коло та все поновому. Перше коло вдалось підкорити за 34 хвилини, на 8 миль витратив – 1 годину 10 хвилин, а дістатись фінішу півмарафона вдалось через 1 годину та 57 хвилин. Після фінішу на учасників очікував смачний борщ та цікаві екскурсії містом.

Враження

Що ж “Drohobych Half Marathon” виявився досить гарно організованим, як для першої редакції півмарафону. Перекритий від сторонього транспорту маршрут півмарафону, який крім того проходив центральними вуличками міста. Досить непогана підтримка учасників півмарафону від волонтерів та жителів містечка.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
manitu
1 Владлен (manitu)   • 17:50:17, 30.05.2021 [Материал]

Мне понравилось.
pixar
2 Андрій Андрощук (pixar)   • 06:40:15, 01.06.2021 [Материал]

Дякую!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо