Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » pixar » 2020 » Март » 8
pixar Пробіжка біля пірамід

pixar


Оценка: 5.0/5 Голосов: 4

Пробіжка біля пірамід

08.03.2020, 04:29:29 2850 5.0 0

Єгипет в основному манить до себе сучасних туристів гарними пляжами, багатою та цікавою історією. В моєму ж випадку це були бігові старти, що проходять на його теренах. Так як відвідати Єгипт планував досить давно, тому одного вечора  вирішив пошукати, які цікаві півмарафонами проходять на його території. На просторах інтернету вдалось знайти досить цікавих чотири півмарафони, що проходять в країні Фараонів.

Що б відкривати для себе країну Фараонів, вирішив зупинити свій вибір на півмарафоні під досить цікавою назвою: “Pyramids Half Marathon“. Півмарафон “Pyramids Half Marathon” зацікавив мене головним чином своїм маршрутом, так як він проходить по території давньоєгипетського некрополя, що розміщується на плато Гіза та біля найвідоміших пам’яток Стародавнього Єгипту, а саме біля комплексу пірамід (до складу якого входять піраміди Хеопса, Хефрена та Мікеріна). Крім того подорож мала бути досить цікавою та захоплюючою, так як давала змогу познайомитись зі столицею Єгипту – Каїром та побачити, що з себе представляє так сказати не туристичний Єгипет.

Реєстрація

Зареєструватись на півмарафон “Pyramids Half Marathon” досить легкою, зробити це можна через офіційний сайт півмарафону: pyramidshalfmarathon.com. Для участі в забігові “Pyramids Half Marathon” доступно 3 дистанції: основна-дистанція – 21 кілометр та дистанції-супутники на 10 та 6 кілометри. Стартовий внесок для півмарафона “Pyramids Half Marathon” досить невелика та складає у місцевій валюті – 300 EGP і це приблизно 20 $. Після того як Ви вибрали дистанцію, пройшли реєстрацію на сам забіг та його оплатите Вам на пошту прийде лист з підтвердженням про оплату забіга. Що стосується основної інформації про півмарафон “Pyramids Half Marathon”, то її організатори розпочинають розсилати на e-mail приблизно за дві неділі до старту півмарафону.

Дорога

Добиратись з Києва до Каїра вирішив з пересадкою у Стамбулі. По прильоті в аеропорт Каїра Вам потрібно спочатку купити візу, яка коштує 25 $, після чого пройти паспортний контроль. Отримавши у паспорті штамп, я одразу відправився на пошуки транспорту, який би мене доправив до місця проживання.

Наступний день після прильоту до Каїра розпочався з подорожі на Sport Expo, що б забрати свій стартовий номер на півмарафон “Pyramids Half Marathon”. Sport Expo розташовувалось в приміщенні Greek Campus, який знаходиться біля площі Тахрір. Тому мій ранок розпочався досить таки цікаво, а саме з пізнавальної прогулянки вуличками Каїра.

Що б потрапити на Sport Expo та забрати свій стартовий номер потрібно пред’явити лист з QR-кодом та отримати вхідний квиток інакше Вас туди не пустять.

Саме Sport Expo досить невеличке та складається з декількох стендів зі спортивною екіпіровкою та інформацією про півмарафон “Pyramids Half Marathon”. Тому затриматись Вам там досить довго навряд чи вийде.

Отримати свій стартовий пакет можна тільки на Sport Expo, яке триває два дні перед стартом півмарафона. Стартовий пакет півмарафона “Pyramids Half Marathon” складається з брошури про півмарафон, стартового номера, футболки, рюкзака, браслета-учасника та вхідного квитка-перепустки на території плато Гіза.

Біг

Маршрут основної дистанції півмарафона “Pyramids Half Marathon” проходить асфальтованою територією плато Гіза та складається з одного кола. Так як локація на якій проходить півмарафон це є пустиння та й Єгипет є досить таки спекотним, тому старт розпочинається о 8 годині ранку. Крім цього старт півмарафона та забігів-супутників є спільним. Старт та фініш знаходяться у різних місцях.

Що б потрапити на територію плато Гіза, де розташовується стартове містечко півмарафона “Pyramids Half Marathon” потрібно пред’явити квиток-перепустку, без нього Вас туди не пустять. Учасників забігу починають пропускати з 06:30 ранку, а вболівальників о 07:00 години.

Старт півмарафона “Pyramids Half Marathon” розпочинається, як і будь-який інший забіг зі вступного слова організаторів після чого йде стартовий відлік і старт забігу. Перші 300 метрів маршруту півмарафону проходить по прямій після чого розпочинається пологий підйом у гору. Після того, як ви подолали перший підйом перед учасниками півмарафона “Pyramids Half Marathon” відкривається досить гарні краєвиди з однієї сторони це панорама міста Каїр, а з іншої сторони вдалечині видніються силуети піраміди Хеопса та Хефрена.

Після того, як учасники намилуються краєвидами, які їх оточують, то на них чекає спуск. Для учасників півмарафона особливо радіти цьому не потрібно, так як тільки вони спустяться у долину їх очікує розворот і біг у зворотньому напрямку.

Перші 7 кілометри траси півмарафону “Pyramids Half Marathon” є досить специфічними, по-перше старт спільний для трьох дистанцій (21, 10 та 6 кілометри), тому перші кілометри досить важко долаються так як стартує відразу велика кількість учасників, які мають різний темп та до того ще й різні дистанції біжать. Крім того на цьому відрізкові траси є два додаткових розвороти для дистанції 6 та 10 кілометри, так, як перші кілометри усіх трьох забігів мають однаковий маршрут.

На позначці у 6 кілометри є досить непоганий оглядовий майданчика з виглядом на піраміди Гіза, тому там досить багато учасників зупиняються та фотографуються.

Після чого учасників півмарафону очікує так би мовити прямий відрізок, який триває десь з 7 – 8 кілометр.

Починаючи з 9 кілометра по 13 кілометр учасників півмарафону очікує черговий затяжний так би мовити спуск у чергову долину. Особливістю цього відрізка траси півмарафона “Pyramids Half Marathon”, являється те що для учасників півмарафону відкривається досить гарна панорама на Каїр.

Приблизно на кілометрі 13 учасників півмарафону очікує черговий розворот і біг у зворотньому напрямку, тому приблизно відрізок півмарафону з 14 по 20 кілометри це можна сказати підйом.

Останні ж кілометри півмарафону “Pyramids Half Marathon” проходять по фінішній прямій, у кінці якої учасників півмарафону очікує довгожданий фініш, відпочинок та можливість спокійно помилуватись панорамою єгипетських пірамід та прогулятись навколо цих кам’яних споруд, збудованих древніми єгиптянами.

Враження

Півмарафон “Pyramids Half Marathon” залишив по собі досить позитивні враження головним чином завдяки досить цікавій локації на якій він проходив, а саме плато Гіза.

Маршрут півмарафона “Pyramids Half Marathon” виявився досить горбистий з великою кількістю пологих спусків та підйомів.

Сама ж організація півмарафону “Pyramids Half Marathon” виявилась на рівні вище середнього. На трасі досить багато пунктів гідрації (вода, ізотонік та фрукти), маршрут півмарафону добре розмічений та охоплює майже усю території плато Гіза, на дистанції присутні пейсмейкери, але їх важко помітити, так як крім напису на футболці, що це пейсмейкер, вони більше нічим не виділялись.

Прикреплённые изображения:
pixar Пробіжка біля пірамід
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо