Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » pixar » 2021 » Октябрь » 5
pixar Фінал бігових пригод в Білій Церкві -

pixar


Оценка: 3.6/5 Голосов: 5

Фінал бігових пригод в Білій Церкві - "Bila Tserkva Marathon"

05.10.2021, 06:27:36 4726 3.6 4

Свого часу біг мені полюбився через одну його особливість – “старт і фініш”. Так склалось, що починаючи з самого першого мого забігу “старт і фініш” для мене стали не просто слова написані на арці, але отримали і своєрідне сакральне значення, де “старт” символізував початок морального і психологічного переродження та очищення тіла і душі, “дистанція” – шлях який потрібно пройти, що б цього досягти, а “фініш” – завершення цього процесу. Тому за всі чотири роки мого захоплення бігом ніколи не повертаюсь повторно на старт (сподобався він мені чи ні) у ролі бігуна.

Цьогорічна участь в забігові “Bila Tserkva Marathon” для мене стала заключним етапом знайомства з забігами Білої Церкви, бо цим шосейним забігом хотілось завершувати мої бігові пригоди в цьому містечку, які складались з чотирьох забігів (три забіги по пересічній місцевості і одного шосейного) і свого часу подарували багато позитивних емоцій та цікавих вражень. Звісно спочатку планував завершити білоцерківські пригоди повним марафоном (реєструвався на нього), але бігати знову кругову трасу, яких цього року у мене було досить багато великого бажання не виникало, крім того на марафонську дистанцію потрібна була справка від лікаря, а мені не хотілось її робити, тому вирішив за неділю до старту замінити дистанцію з марафонської на півмарафон.

Реєстрація

Зареєструватись на “Bila Tserkva Marathon” бажаючі можуть через офіційний сайт марафону – bc-marathon.org.ua, де учасники можуть обрати одну з трьох дистанцій, основну – марафон та дистанції-супутники – півмарафон або забіг на 5.2 кілометри. Також організатори забезпечують учасників проживанням за помірну плату в готелі “Рось”.

Маршрут “Bila Tserkva Marathon” досить рівний і для основної дистанції складається з 8 кіл, а для півмарафона відповідно з 4 кіл. Довжина одного кола 5.2 кілометра. Крім того на кожному колі розташовується один пункт гідрації, де учасники можуть відновити свої сили водою, ізотоніком та фруктами, а ще було трасі марафону було організовано декілька точок з музичною підтримкою.

Біг

Їхати до Білої Церкви вирішив у суботу, що б зарання забрати свій стартовий пакет, крім того організатори організували проживання в готелі “Рось” по досить помірним цінам. Тому друга половина суботнього дня у мене пройшла в дорозі до містечка Біла Церква та прогулянкою його вуличками поки йшов до стартового містечка, яке розміщувалось в холі готелю “Рось”, де учасники марафону могли отримати свої стартові пакети та поселитись.

Поїздка на “Bila Tserkva Marathon” стала для мене четвертою та останньою у ролі бігуна до цього містечка, перша відбулась в жовтні 2019 року, коли вирішив прийняти участь в першій редакції трейла “Village Trail”, 2020 рік приніс цікаву бігову пригоду під час трейла “Тропа над Россю”, а зустріч цьогорічної весни проходила на трасі трейла “Шкарівські гірки”.

Для учасників Білоцерківського марафону саме мало розпочатись недільного ранку, тому з самого ранку на вуличках Білої Церкви можна було зустріти бігунів. Маршрут по якому проходив марафон і півмарафон був хоч і круговий, але досить рівний та швидкісний, що робить забіг зручним для встановлення власного рекорду його учасників, крім того під час марафону в Білій Церкві проходив Чемпіонат України з марафонського бігу, тому на трасі можна було зустріти топових українських марафонців. Саме цікаве мало розпочатись о 10:30, коли учасники марафону зайняли свої місця в стартовому коридорі і розпочався передстартовий відлік.

Початок півмарафону у мене вийшов досить непоганим, так як біглось досить комфортно і здолати першу частину півмарафону (7 миль) вдалось за 54 хвилини, при цьому насолоджуючись гарним осіннім ранком.

Хоча маршрут забігу і зручний для рекордів, але поки що у мене немає бажання покращувати свої результати, тому на 3 і 4 колі прийшлось трішки себе стримувати та збавляти свій темп, що б вкластись у звичний для себе час (1 година 50 хвилин). Хоча як я не старався зробити це, але зустрітись з фінішною аркою у мене вийшло за 1 годину 49 хвилин.

Враження

“Bila Tserkva Marathon” є одним з найстаріших марафонів України і паралельно з тим він має найшвидшу трасу в Україні на марафонську дистанцію, що робить його досить цікавим для учасників. Участь в “Bila Tserkva Marathon” залишив після себе багато позитивних вражень в першу чергу через досить гарну організацію бігової події та гарну підтримку учасників на трасі марафону від жителів міста. І чесно кажучи склалось таке враження, що в Білій Церкві це свято бігу не тільки для його учасників, але й для жителів міста, які з повагою ставляться до учасників забігу. І можна сказати, що майже уперше побачив таке на українському старті і за цими враженнями не потрібно було їхати в Європу.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 4
Antoshkin
1 АнтоN (Antoshkin)   • 09:22:38, 05.10.2021 [Материал]

Завжди читаю ваші Розповіді)
pixar
3 Андрій Андрощук (pixar)   • 22:26:25, 13.10.2021 [Материал]

Дуже Дякую!
manitu
2 Владлен (manitu)   • 09:54:11, 09.10.2021 [Материал]

То-же всегда с интересом читаю.
Стиль, наполние и оформление блога всегда на высоком уровне.
pixar
4 Андрій Андрощук (pixar)   • 22:26:54, 13.10.2021 [Материал]

Дякую! Так біг це цікаво


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо