Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » pixar » 2021 » Октябрь » 13
pixar Повернення у літо -

pixar


Оценка: 3.0/5 Голосов: 4

Повернення у літо - "Palma Marathon"

13.10.2021, 12:46:30 5257 3.0 0

Цьогорічний початок осені вийшов для мене досить насиченим на різні бігові старти, а разом з тим і цікаві подорожі. З початку осені вдалось відвідати цікаві українські шосейні забіги (“Ізмаїльський марафон” та “Білоцерківський марафон”), та побігати гірськими стежками України та Хорватії (“Runa Run Trail” та “Ucka Trail”).

Але з приходом пасмурної осені захотілось на деякий час знову повернутись у літо та трішки погрітись на сонці. І у пам’яті одразу нахлинули спогади про кінець 2019 року і бігову подорож до Малаги. Тому вирішив, що цього року потрібно знову побігати, якийсь цікавий марафон в Іспанії. Свій вибір вирішив зупинити “Palma Marathon”, який проходить в столиці Балеарських островів, містечкові Пальма де Мальорка.

Реєстрація

Зареєструватись на марафон “Palma Marathon” можна на офіційному сайті марафону – palmademallorcamarathon.com. Де учасники можуть обрати, як основну дистанцію – марафон, так і одну з дистанцій супутників 21 та 10 кілометрів. Вартість на основну дистанцію розпочинається від 45 евро.

Маршрут марафону проходить по набережній та історичними вуличками міста Пальма де Майорка. Та для марафона складається з двох кіл по 21 кілометр кожне. Покриття маршруту в основному асфальт, бруківку можна зустріти тільки в історичній частині міста. Крім того на кожному колі на учасників очікує чотири точки гідрації, де учасники можуть трішки освіжитись (водою та ізотоніком) та підживитись фруктами.

Біг

Початок чергової бігової пригоди розпочався зранку п’ятниці і відразу з невеличкої прикрості, так як трішки сплутав аеропорти, тому прийшлось послухати бурмотання таксиста по цьому приводу. Одне радувало, що це була єдина неприємність, яка мене спіткала у дорозі і яка досить швидко забулась, як тільки літак приземлився в аеропорту Пальми.

По прильотові одразу вирішив розпочати своє знайомство з містом та його вуличками, які через декілька днів потрібно буде підкорювати, поселятись у хостел та відпочивати після дороги. Так як наступні два дні мали бути досить насиченими. При прогулянці містом відразу почали впадати в очі ознаки підготовки міста майбутнього бігового свята. Там, де мав проходити маршрут марафону можна було зустріти таблички, які сповіщали жителів, що дороги недільного ранку будуть перекриті, а на вулицях можна було зустріти багато бігунів, особливо на набережній.

Видача стартових пакетів учасникам “Palma Marathon” розпочиналась за два дні до старту марафону біля місцевого кафедрального собору святої Марії. У перший день (п’ятниця) на учасників очікувала ранкова пробіжка та “SportExpo”, у суботу було заплановано “SportExpo” та “Pasta party”. Відвідати стартове містечко та забрати свій стартовий номер, а заодно прогулятись по “SportExpo” у пошуках чогось цікавого вирішив у суботу. Тут можу сказати, що від “SportExpo” очікував трішки більшого, бо тут хотілось зустріти інформацію про інші іспанські забіги, а вийшло так, що крім футболок чи шорт більше нічого цікавого для мене не було. Зрозумівши, що для мене на “SportExpo” особливо цікавого нічого немає вирішив, що прийшов час знайти вільний лежак та трішки насолодитись сонцем та панорамою кафедрального собору.

Головна ж мета цієї подорожі, а саме старт “Palma Marathon” розпочинався о 8 годині недільного ранку. Тому з самого ранку на вуличках Пальми можна було зустріти бігунів, як і в хостелах та готелях. Так як “Palma Marathon” має не тільки марафонську дистанцію, але й дистанції-супутники, то старт різних дистанцій відбувався окремо. Спочатку стартували учасники, які мали бігти марафон, потім через 15 хвилин після них – півмарафон, а замикав це все старт учасників на 10-ть кілометрів.

Як би я не ставився до забігів у яких маршрут складається з декількох кіл, але цього року мені на них однозначно щастить. Одне було добре, що бігти на цей раз потрібно було усього на всього два кола. Та краєвиди були досить цікаві, що однозначно радувало і додавало натхнення.

Перша частина марафону розпочалась досить комфортно і сонце особливо ще не докучало. І першу частину марафону вдалось здолати за 1 годину 55 хвилини. Крім того на цій частині маршруту я вирішив триматись пейсмейкера, який біг на 4 години, наївний був, але інколи можна і помріяти. Що ж стосується маршруту кола, то перші 12 кілометрів проходять по набережній, а останні 9 кілометрів кола по вуличкам міста. Саме ж коло має декілька підйомів, найбільший це на 4 – 6 кілометрі і менші зустрічаються уже в самому місті, крім того на вуличках міста зустрічається багато бруківки.

Якщо перша половина марафону дозволяла трішки помріяти, то друга його частина разом з сонцем та великою кількістю попередніх забігів досить швидко повернула мене в реальність. І як не хотілось, але фінішну лінію прийшлось перетнути з часом у 4 години та 53 хвилини.

Враження

Що ж “Palma Marathon” залишив після себе багато позитивних емоцій від гарної організації бігової події. Хоча і кругового, але цікавого маршруту, особливо відрізка, що проходив по вуличкам міста. Але головне, це досить класна підтримка учасників марафону жителями та гостями міста особливо її можна було відчути на вузеньких вуличках історичної частини міста.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо