Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » pixar » 2021 » Август » 27
pixar На берегах Південного Бугу -

pixar


Оценка: 2.3/5 Голосов: 3

На берегах Південного Бугу - "Vinnytsia Half Marathon"

27.08.2021, 14:54:22 4284 2.3 0

Узяти участь в “Vinnytsia Half Marathon”, а заодно пробігтись вуличками Вінниці, яку свого часу (2013, 2015, 2017 роки) визнавали найкращим містом для життя в Україні планував ще минулого року, але тоді цим планам не вдалось здійснитись і реєстрацію прийшлось перенести на цей рік.

Напівмарафон в Вінниці зацікавив мене тим, що він проходить в одному з основних центрів історико-географічної області України, що має назву Поділля. Майже все моє дитинство і юність пройшли на території Поділля, тільки на тій частині що входить до Хмельницької області. Крім того з Вінницею були пов’язані мої перші враження від подорожей, так як в далекому 2000 році саме Вінниця стала тим містом, куди вирішив здійснити свою першу соло-мандрівку. Тому можна сказати, що “Vinnytsia Half Marathon” був для мене майже домашнім стартом. А ще для мене місто цікаве своєю історією та такими історичними подіями, як оборона Вінницького замку, що відбулась під час Національно-визвольної війни 1648 – 1657 років, коли 3-тисячний козацький полк під керівництвом полковника Івана Богуна вщент розгромлено 20-тисячне польське військо, а під час Української революції 1918 – 1920 років Вінниця один місяць була столицею Української Народної Республіки.

Реєстрація

Бажаючі прийняти участь в “Vinnytsia Half Marathon” могли зареєструватись через основний сайт півмарафону run.vn.ua та обрати одну з двох дистанцій основну – 21 кілометр та дистанцію-супутник – 10 кілометрів.

Маршрут Вінницького півмарафону складався з двох кіл по 10 кілометрів кожне та проходив центральними вулицями міста. Крім того на маршруті було 8 пунктів гідратації, де учасники могли трішки освіжитись.

Біг

До Вінниці вирішив їхати за день до старту, що б зарання отримати свій стартовий номер для участі в півмарафоні, тому суботній ранок для мене розпочався на пероні Київського вокзалу, звідки вирушив назустріч черговим біговим пригодам, під час яких мав продовжити своє знайомство з півмарафонами України.

Приїхавши до Вінниці одразу відправився у напрямку стартового містечка, яке розміщувалось на території парку імені Леонтовича. Що б отримати свій стартовий пакет учасникові потрібно було пред’явити страховку (можна було оформити на місці) або медичну довідку та документи, що підтверджують особу. Після того як отримав свій стартового пакету настав час трішки прогулятись затишними вуличками Вінниці в очікувані недільного ранку.

Найцікавіша частина бігових пригод, які на мене очікували в Вінниці розпочалась о 8 годині недільного ранку, коли учасники на дистанцію 21 та 10 кілометрів (старт був спільний) “Vinnytsia Half Marathon” зайняли свої місця в стартовому коридорі в очікуванні старту.

Після закінчення стартового відліку учасники вирушили підкорювати маршрут “Vinnytsia Half Marathon”, що був доволі цікавий, хоча і складались з двох кіл по 10 кілометрів кожне та проходили вуличками Вінниці і трішки територією місцевого Лісопарку. З головних особливостей маршруту півмарафону можна виділити велику кількість невеличких підйомів (максимальний набір складав 298 метрів) та спусків, що робило біг більш цікавішим.

Для мене “Vinnytsia Half Marathon” розпочався досить непогано особливо перша половина півмарафону, а саме перші 6 миль дистанції вдалось пробігти за 48 хвилин. Так як півмарафон стартував рано, то біглось досить комфортно, а так як знав, що 10 кілометрів в спеку моє тіло сприймає досить комфортно, тому пункти гідратації на першій половині півмарафону в основному пропускав, а перевагу вирішив надавав на цьому відрізкові в основному губкам. Що стосується другої частини “Vinnytsia Half Marathon”, на подолання якої витратив 1 годину 2 хвилини, то тут якби би мені не хотілось, але що б втамувати спрагу та трішки освіжитись приходилось не пропускати пункти гідратації.

Перетнути фінішну лінію мені вдалось через 1 годину 50 хвилин після старту, що приблизно відповідав моїм очікуванням та теперішній фізичній підготовці. Що ж стосується самого результату, то під час “Vinnytsia Half Marathon” мені вдалось продемонструвати свій середній результат на дистанції – півмарафон, тому ним залишився в принципі задоволеним, крім того він показав, що за півтора роки не надто активних тренувань в результаті особливо нічого не втратив і до наступного бігового сезону, що прийде через 4 місяці (надіюсь він буде вже повноцінним) можна буде вийти в досить непоганій формі на дистанції – півмарафон.

Враження

“Vinnytsia Half Marathon” залишив після себе одні позитивні враження упершу чергу через організацію бігової події, яка як на мене вона була організована на досить високому рівні. Красивий маршрут півмарафону, який був повністю перекритий для учасників забігу. Так як було досить жарко, то на маршруті була велика кількість пунктів гідратації (вода, фрукти), а крім них були організовані ще пункти з губками на яких бігунів зустрічали привітні волонтери.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо