Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2007 » Июнь » 4 » 10:53:17

На Житомирщине отметили День защиты детей

04.06.2007, 10:53:17 5424 0
На Житомирщине отметили День защиты детей

Чужих дітей не буває… Не буває поганих дітей чи нерозумних дітей… Проте є діти, котрі не отримують відповідної батьківської опіки. Щороку 1000 українських мам відмовляються від своїх немовлят. Не в кожних дитячих очах можна побачити щастя, радість та любов.

В Міжнародний день захисту дітей, 1 червня, вся громадськість буде прикута до наймолодших жителів планети. Житомирська область активно долучилась до проведення свята.

Міжнародний день захисту дітей відзначають щорічно 1 червня. Це свято вперше з’явилось в листопаді 1949 року рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Наступного року його було вперше відзначено.

Україна в 1998, разом із 30 країнами, активно долучилась до святкування Міжнародного дня захисту дітей. У світі відомо й дві інші дати, що присвячені дітям: Всесвітній день дитини (20 листопада) та День захисту дітей Африки (16 червня).

На Житомирщині живе 275 тисяч 133 дитини. Кожна прагне уваги та любові до себе. Разом з тим, у нашому регіоні нараховується 6083 дитини, що «виховуються» у неблагополучних сім’ях. Ці діти страждають від побиття та жорстокого ставлення. В цьому році 144 батьків були позбавлені батьківських прав, а 33 дитини забрали від батьків.

Дитина залишається найбільшою цінністю і для батьків, і для країни. Кожного року маленькі українці, що живуть в інтернатах та сирітських притулках, знаходять справжню сім’ю. Популярними стали будинки сімейного типу, один із яких розташований і в нашому місті. Увага до дитини зростає, як і рівень виховання свідомості у молодих сім’ях, що планують дитину.

Керівництво області планує низку заходів для відзначення Міжнародного дня захисту дитини.

У Житомирі відбулися 3-ті обласні спортивні ігри з футзалу (фінальні змагання), котрі були організовані Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту. В Іршанську, що у Володар-Волинському районі 27 травня відбулося обласне свято дитячого хореографічного мистецтва.

Із 28 по 31 травня в області відбулися заходи, приурочені святу дітей. Це виставка творчих робіт учасників конкурсу дітей із функціональними обмеженнями «Повір у себе і в тебе повірять інші», фестиваль дитячої творчості «Перлини дитинства», конкурс дитячої творчості «Світ у мені і в світі я» та ін. У цих акціях взяло участь близько 900 дітей.

1 червня облдержадміністрація запланувала організувати в області 17 різноманітних заходів, конкурсів та акцій. Серед наймасштабніших згадаємо про святкові урочистості в обласній державній телерадіокомпанії, що мають назву «У колі друзів» для дітей різних соціальних категорій із районів міст і сіл області. На святі будуть присутні 500 дітей. У Парку культури та відпочинку імені Юрія Гагаріна запланована загальнообласна громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Діти зможуть також взяти участь у конкурсі малюнку на асфальті та літературно-ігровій програмі. Крім цього одержати безкоштовне морозиво, соки та печиво від організаторів свята.

Низку заходів заплановано і для шкіл-інтернатів області, зокрема святкові концерти. У Пугачівському дитячому будинку-інтернаті відкриється реабілітаційний центр.

Дитина - це не просто частинка нашого життя. Це і є все наше життя, яке віддзеркалюється в маленьких дитячих очах.

Катерина Бистрицька, спеціально для «Журнала города Житомира»

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: