Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Надзвичайні події » 2007 » Октябрь » 16 » 10:24:24

В Житомире, на вторые сутки нашли пропавшего ребенка. ФОТО

16.10.2007, 09:58:52 4938 0
В Житомире, на вторые сутки нашли пропавшего ребенка. ФОТО

11 жовтня близько 20-ї години до чергової частини Житомирського міськвідділу міліції звернулась схвильована жінка - зник її 10-річний син. Хлопчик повернувсь зі школи, однак потім знову кудись вийшов, і... пропав.

Працівники кримінальної міліції в справах дітей розпочали розшук дитини, чергові наряди патрульно-постової служби та спецпідрозділу „Беркут” отримали орієнтування на встановлення місцеперебування Андрія (ім’я змінено). Проте упродовж ночі хлопчика знайти не вдалося.

Уранці до розшуків дитини приєднались працівники всіх підрозділів Житомирського міськвідділу. Прикмети хлопчика та прохання всіх, хто бачив його минулого вечора, повідомити до міліції або батькам зазвучали в ефірі місцевих радіостанцій.

Працівники міліції ретельно обстежували вулиці міста, розпочавши з мікрорайону, де проживає сім’я Андрія та знаходиться школа, в якій він навчається. Саме поблизу навчального закладу й знайшов Андрій Кондратюк, оперуповноважений кримінальної міліції в справах дітей, 10-річного мандрівника.

Юний втікач розповів, що після школи він вирішив відвідати друга. Вийшовши з квартири, помітив, що на дверях випадково зачинився замок, від якого у нього немає ключа. Саме з цього й розпочалися його пригоди.

Спочатку хлопчина таки перевідав товариша, потім, не знаючи куди подітись (батьки повернуться лише увечері), почав досліджувати будинок. Через відчинений люк забрався на дах, де непомітно для себе провів декілька годин. Отямився лише тоді, коли помітив, що довкола будинку з’явились працівники міліції. Те, що вони його розшукують, зрозумів відразу, однак побоюючись, що вдома йому добряче перепаде, вирішив не виходити зі свого сховку, а подбати про нічліг. Метикуватий хлопчина, нишком пробираючись через дах то до одного, то до іншого під’їзду, знайшов декілька ряден та влаштувався відпочивати. Всю ніч дослухавсь, чи ніхто не йде до нього.
Уранці Андрій, зголоднівши, вирішив поснідати яблуками зі шкільного саду. Саме там пригоди юного мандрівника і закінчились. Хлопчина, повернутий міліціонерами батькам, пообіцяв, що вдруге з ним такого не станеться.

Однак, працівники кримінальної міліції у справах дітей стверджують, що дотримання правил безпечної поведінки може вберегти дітей у будь-якій ситуації.


10-летний Андрей, показывает где он провел ночь

Шановні батьки, аби уникнути неприємностей, не забувайте пояснювати своїм дітям елементарні заходи безпеки, у першу чергу, назвіть людей, до яких дитина може звернутись у разі Вашої відсутності при виникненні нестандартних обставин: сусіди – вдома, вчителі – в школі, міліціонер – на вулиці і т.д. Дитина повинна пам’ятати, що не можна вступати в діалог з незнайомцями, впускати їх до оселі, виносити з дому речі чи коштовності.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: