Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Май » 1 » 14:19:07

Милиция продолжает борьбу с проституцией в Житомире

01.05.2008, 14:19:07 5937 0
Милиция продолжает борьбу с проституцией в Житомире

Чи варто легалізовувати проституцію в нашій державі? Різні точки зору є причиною виникнення численних дискусій з цього приводу. Проте допоки вони тривають, погляд на порушення діючого закону в сфері суспільної моралі залишається у своїй більшості негативним. Відтак, боротьбу з цими явищами покладено на підрозділи органів внутрішніх справ, зокрема, на відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми.

Як повідомили «Журналу Житомира» в ВЗГ УМВС України в Житомирській області, наприкінці березня на Житомирщині, як і по всій державі, розпочалося проведення цільових оперативно-профілактичних заходів, направлених на виявлення та документування протиправної діяльності злочинних груп та окремих осіб, причетних до створення або утримання місць розпусти та звідництва, сутенерства, виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів, а також таких, що пропагують культ насильства та жорстокості, вуличній проституції.

Для реалізації запланованих заходів працівники міліції перевіряли приміщення готелів, нічних розважальних закладів, саун, банно-оздоровчих комплексів та інші місця проведення дозвілля, а також вживали заходів з виявлення злочинів у сфері суспільної моралі в магазинах, на ринках та інших торгівельних точках з метою виявлення фактів збуту і розповсюдження товарів порнографічного характеру. А ще правоохоронці вивчали зміст оголошень у місцевих друкованих та інтернет-виданнях. Адже злочинні групи під прикриттям легального бізнесу часто використовують загальнодоступні засоби масової інформації як один із шляхів розповсюдження реклами своєї протиправної діяльності, пов’язаної з наданням послуг сексуального характеру за винагороду.

За словами начальника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України в Житомирській області Віктора Курбатова, за час проведення на території області зазначених заходів правоохоронцями виявлено більше 10 злочинів, серед яких реалізація продукції, що пропагує культ насильства та жорстокості, розповсюдження порнографії (з незаконного обігу вилучено майже 400 дисків) та звідництво. Окрім того, задокументовано 87 правопорушень, пов’язаних із проституцією, з них 55 розглянуто адміністративними комісіями, а на облік в органи внутрішніх справ додатково поставлено 24 особи, що займалися наданням сексуальних послуг за винагороду.

Так, під час проведення профілактичних заходів у м.Житомирі працівники міліції затримали жительку обласного центру, яка, окрім того, що сама займалась проституцією, ще й втягнула в протиправну діяльність неповнолітню 17-річну школярку. Цей факт і було задокументовано правоохоронцями. Відносно неповнолітньої складено протокол про адміністративне правопорушення, а от за самим фактом звідництва наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: