Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Май » 27 » 13:06:50

Житомирская милиция провела анонимное анкетирование населения

27.05.2008, 13:06:50 4431 0
Житомирская милиция провела анонимное анкетирование населения

Управління МВС України в Житомирськи області провело анонімне анкетування серед різних категорій населення. Таке соціологічне дослідження проводиться відділом зв’язків з громадськістю уже понад 5 років.

Як повідомила «Журналу Житомира» Алла Ващенко працівник ВЗГ, респондентам пропонувалось оцінити стан правопорядку на території області та визначити найбільш ефективні напрямки роботи міліції.

Наразі результати цьогорічних анкетувань свідчать про стабільність позитивних тенденцій попередніх опитувань. Так:
  • 44% ( 2007 – 40%) респондентів вважають, що стан правопорядку в області не змінився,
  • 21% (2007 – 22%) опитаних зазначили, що він покращився,
  • 15% (2007 – 16%) відзначили його погіршення.
  • 20% (2007 – 22%) не змогли відповісти на це запитання.

Оцінюючи роботу міліції щодо забезпечення громадського порядку, боротьби зі злочинністю, 48% опитаних визнали її задовільною, 27% - незадовільною і 25% респондентів не визначилися з відповіддю.

Більшість опитаних вважають, що найбільш успішно органи та підрозділи внутрішніх справ області забезпечують підтримання громадського порядку та безпеку дорожнього руху, протидію корупції, хабарництву, розкриття майнових злочинів та протидію незаконному обігу наркотиків. Потребує покращання профілактика злочинності серед дітей та попередження насильства в сім’ях, боротьба з організованою та економічною злочинністю, розкриття насильницьких злочинів.

Результати анкетування виявили, що половині респондентів (50%) взагалі не доводилось контактувати з працівниками міліції при виконання ними службових обов’язків. Лише 12% опитаних спілкувались з правоохоронцями у якості потерпілих, ще 19% - як свідки або поняті і 18% звертались до органів внутрішніх справ з інших питань.

Задоволеними повністю діями працівників міліції залишилось 15%, ще 22% респондентів - частково задоволені, 13% висловили невдоволення реагуванням на їх звернення. Серед причин невдоволення переважає невирішеність питання у кінцевому результаті та надмірна тяганина під час розгляду справи.

Загалом же серед якостей, які притаманні працівникам органів внутрішніх справ при виконанні ними службових обов’язків (а респондентам було запропоновано визначити до 3-х варіантів відповідей), вони визначили, що міліції поряд з професіоналізмом (27%), оперативністю (25%), коректністю (22%) та чуйністю (21%) властива і корумпованість (18%), грубість (14%), байдужість (12%) та некомпетентність (12%).

Так оцінили роботу органів внутрішніх справ близько 1000 жителів м.Житомира, Баранівського, Бердичівського, Житомирського, Коростенського, Народицького та Лугинського районів області. Серед них службовці (34%), робітники (21%), підприємці (14%), студенти (9%) та інші категорії населення; 43% опитаних мають середньо-спеціальну освіту, 33% - неповну вищу або вищу та 24% – середню базову освіту.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: