Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Інтернет і Технології » 2008 » Май » 29 » 16:32:19

Под Житомиром ГАИ установила макеты патрульных автомобилей. ФОТО

29.05.2008, 16:32:19 6052 0
Под Житомиром ГАИ установила макеты патрульных автомобилей. ФОТО

Житомирський обласний відділ державної автомобільної інспекції вирішив знизити аварійність на автошляхах оригінальним методом. На узбіччі ділянок доріг де трапляється найбільше дорожньо – транспортних пригод встановили макети патрульних авто.

Відтепер віртуальні ДАІшники лякатимуть любителів швидкої їзди і заздалегідь попереджатимуть інших учасників руху про присутність міліцейських контролерів.

На відрізку дороги Житомир – Київ, в селі Глибочиця сьогодні вперше в області заступив на чергування віртуальний екіпаж ДАІ. Рухаючись, з обох боків макет авто практично неможливо відрізнити від справжньої машини. Керівники обласного відділу автоінспекції доводять, що результат від такого нововведення вже відчувається, пишет "Губернск".

Іван Прохоренко, начальник відділу забезпечення діяльності підрозділів ДАІ УМВС
“Це нововведення дуже корисне, адже працює на попередження ДТП”

Як правило водій побачивши машину автоінспекції, реагує зниженням швидкості, а ще в добрих традиціях неписаних законів етики, блимаючи світлом, попереджає інших учасників дорожнього руху про присутність ДАІшників.
 
Антон Василевський – водій
“Я увидел машину ГАИ, она действительно как настоящая! Реакция? Тормоз! Сразу начал уменьшать скорость, а кому охота время терять и потом штраф платить?»

Сергій Масловський - водій
“Знаєте я правил взагалі то не порушую, намагаюсь не порушувати, тому сприймаю це нововведення тільки позитивно. Я бачив як мені фарами з іншого боку моргали. Значить щось у цьому є..”

Хитрість використання макетів автомобілів Державтоінспекції річ справді цікава. Якщо по лежачому поліцейському можна просто непомітно проїхатися, то на віртуальний патруль увагу звернеш в будь – якому випадку. Бо хто ж його знає макет це, чи справжня машина, в якій сидять строгі дядьки з смугастими палицями і бланками на штраф, куди запросто можуть вписати і Ваше прізвище.









Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: