Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Июль » 1 » 15:50:08

Житомирскую профполиклинику атакуют рейдеры

01.07.2008, 15:50:08 12361 0
Житомирскую профполиклинику атакуют рейдеры

Учасники товариства "Житомирська профполіклініка" звернулись до правоохоронців аби захистити себе від рейдерської атаки. Їх долю власності (а це 50,4% статутного фонду) намагається захопити директор підприємства Тамара Олександрівна Сухачова.

Як зазначається у прес-релізі, який учасники товариства розповсюдили серед ЗМІ, директору в цій справі активно допомагає Павліченко Микола Сергійович – перший заступник секретаря Житомирського обкому СДПУ(о).

Вище вказані особи зареєстрували фальшиві зміни до статуту товариства у державного реєстратора Виконавчого комітету Житомирської міської ради, згідно з яким з числа учасників виключені троє, які володіють 13% уставного капіталу. Причому підставою для внесення змін послужив протокол зборів, датований 2006 роком, пише ПроЖитомир.

Сама ж директорка володіє 39% уставного фонду, її дочка – приблизно 4%. Ще біля 1% належить юристу, який підтримує пані Сухачову. А вищезазначені 13%, за словами представника інтересів учасників, були зараховані на саме підприємство. Тобто виходить, що підприємство саме володіє своєю долею. А розпоряджається нею –  директор.

На 8 липня призначені позачергові збори, на яких розглядатиметься питання про отримання кредиту і передачі майна товариства у заставу. То ж наміри директора доволі очевидні.

Одна з учасниць товариства Строцька Галина Володимирівна на прес-конференції, що нещодавно проходила для ЗМІ, пояснила – дійсно, троє учасників 2006 року подали заяву про вихід. Але оскільки підприємство тоді з ними не розрахувалося, то на зборах в грудні 2006 року було прийнято рішення розпочати лише саму процедуру виходу і все. Повторно це питання розглядалось в березні цього року.

- Я входила до складу комісії з питань виходу учасників товариства на зборах 25 березня 2008 року, - зазначила Галина Володимирівна, - І як тільки вони розпочались, директор запросила мене, що ось, підійдіть підпишіть рішення комісії про вихід учасників. Виявляється, цей документ вже до початку зборів був надрукований. Я навіть не бачила ніяких документів, незрозуміло яким чином обраховувались частки учасників.

Що цікаво, розрахуватись з ними директор планувала старим обладнанням, а 20% - віддати готівкою за рахунок прибутку. І це при тому, що прибуток за 2007 рік, який озвучили для учасників, склав всього 5 тисяч гривень...

Тож ніякого рішення про вихід прийнято не було. Збори перенесли на 25 квітня, потім на травень, потім їх знову відклали. А в кінці травня виявилось, що до статуту внесено зміни на основі протоколу від грудня 2006 року.

- згідно протоколу, в грудневих зборах я значусь головуючою. А я ніколи не була головою зборів, - обурюється Галина Володимирівна.

Зараз директор направляє листи тим трьом виключеним учасникам приблизно такого змісту: «Ваша доля викуплена, прийдіть заберіть гроші». Ким, коли викуплено, за якою ціною, хто приймав рішення – такі питання навіть не стоять. Викуплено – заберіть гроші!

Крім того, учасники товариства вже тривалий час не можуть отримати ніякої інформації про діяльність товариства.

Тож зараз ситуація доволі неоднозначна. Поки учасники звернулись із заявами до правоохоронців і прокуратури. А до позачергових зборів лишився тиждень...




Тэги: коррупция, Житомир, рейдеры, поликлиника

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: