Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2019 » Февраль » 1 » 12:22:28

«Потрібно запроваджувати страхову медицину» — Тимошенко про реформу охорони здоров'я   PR  

01.02.2019, 12:26:28 2851 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
«Потрібно запроваджувати страхову медицину» — Тимошенко про реформу охорони здоров'я

Так звана медична реформа, запроваджена чинною владою, не дала бажаних результатів ані для пацієнтів, ані для медиків. Її треба правильно відкоригувати, зокрема, запроваджувати страхову медицину.

Про це заявила Юлія Тимошенко під час спілкування з медичною спільнотою у Сумах, повідомляє прес-служба "Батьківщини"..

«Необхідно взяти ту модель, з якою живе 90% цивілізованого світу – нормальне медичне страхування, яке дає право кожній людині мати вільний доступ до отримання медичної допомоги», – зауважила лідер «Батьківщини».


На її переконання, страхова медицина може бути побудована таким чином, щоб більшу частку медичної страховки сплачував роботодавець, який при цьому сплачував менше податків.

Саме тому закон про медичне страхування треба ухвалювати одночасно з Податковим кодексом, щоб знизити податкове навантаження на бізнес.

«А для пенсіонерів, непрацездатних людей, малолітніх дітей страхування забезпечуватиме держава, так як це відбувається у всіх країнах, де діє страхова медицина», – пояснила Юлія Тимошенко своє бачення охорони здоров’я.


На жаль, нинішня реформа медичної галузі не вирішила основної проблеми: не зробила медичні послуги якісними і доступними, а зарплату лікарів – гідною, констатує лідер «Батьківщини».

До того ж, український бюджет сьогодні настільки жалюгідний, що грошей заледве вистачило на першу ланку медичної допомоги, а другу і третю ланки – переведено на госпрозрахунок. А це означає, що українці змушені самі дорого платити за дослідження і лікування за американськими та європейськими протоколами.

Найганебнішим провалом влади, на переконання Юлії Тимошенко, є реорганізація швидкої допомоги. В українських реаліях перехід на американську систему, коли на виклик у надскладних ситуаціях виїжджає швидка з парамедиками, призводить до того, що в 100 % випадків людина потрапляє до лікарні.

«І якщо зараз нас міністр охорони здоров’я інформує, що можна викликати швидку лише тоді, коли температура – за 40 градусів, якщо тиск піднявся за цією аналогією за 300 – то тоді їхати вже не треба, тоді вже треба інші машини посилати…» – зауважила Тимошенко.


На її думку, потрібно повертатися до європейської моделі швидкої допомоги, яка буде реагувати практично на всі виклики, допомога надаватиметься вчасно, а госпіталізація складе в середньому 20-25 відсотків.

Якість життя в Україні, зокрема, неналежне медичне обслуговування, значно гірші, ніж у багатьох країнах, і тому ми програємо конкуренцію за людину, – констатує лідер «Батьківщини».

«Сьогодні нам треба стати конкурентними в світі у змаганнях за народ, за людей, за креативний клас. А для цього потрібний якісно інший рівень життя», – підсумувала Юлія Тимошенко.











Тэги: медицина, выборы 2019, Тимошенко

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: