Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Місто

Фестиваль «Калинові Янголи Свободи»

Автор: Тимофій Надводнюк, 01.06.2017, 15:27:31 Фестиваль «Калинові Янголи Свободи»
27 травня у житомирському парку культури та відпочинку імені Ю.Гагаріна на базі літнього театру «Ракушка» відбувся перший Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль військово-патріотичної пісні «Калинові Янголи Свободи».

Організатори фестивалю «Калинові Янголи Свободи»: ГО «Атошник» та ГО «Цілком природно», спільно з Житомирською обласною державною адміністрацією, а також Міською радою. Партнери фестивалю: «Українська Галицька Асамблея», Житловий комплекс «Княжий», Фонд родини Розенблат, торгівельна компанія «Оптима».

Більша частина саме учасників фестивалю це військові, учасники АТО та ті кому просто небайдужа ситуація, що склалася у нашій країні. На фестивалі були представлені авторські твори в оригінальному виконанні, написані насамперед учасниками фестивалю, щоб передати свій біль та гордість, а також задля того аби підтримати тих хто тут і зараз чекає свого чоловіка, брата чи сина з передової. За словами начальника управління у справах сім`ї молоді та спорту міської ради Ірини Ковальчук такий захід проходить вперше у місті, да і на теренах України загалом і це є гарною можливістю для його учасників вилити свої переживання та підтримку у піснях та віршах.

Днем раніше, у рамках фестивалю також було презентовано книгу одного з його учасників, Володимира Гонського «Людина і Нація. Час воїнів», що складається із статтей, які описують процес формування нації та національної свідомості українців та впливи, які на нього чинили політики, зазначила Ірина Ковальчук. Матеріали книги мають хронологію від початку визвольних змагань і до подій президентства Віктора Ющенка. Крім того у виданні автор зібрав сотні фотографій видатних українських військових УНР, УПА та інших військових формувань, фотографії голодоморів та репресій.

«Багато постатей того періоду сьогодні забуті українцями. Ця книга – це спроба пробудити вашу цікавість до історії України. Не тримайте цю книгу на поличці, навіть на найпочеснішому місці. Без рук, очей, сердець, душ читача вона скнітиме» - запевнив автор.
Автор: Тимофій Надводнюк, редактор рубрики "Місто" на ЖЖ.info
Місто | 01.06.2017 | Переглядів: 1149