Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Місто

Дитячі щеплення: за чи проти?

Автор: Яна Савіцька, 12.02.2019, 20:00:58 Дитячі щеплення: за чи проти?
Вакцинація це ефективний спосіб захисту від інфекційних хвороб, але так вважають не всі. Кожен з батьків маленького чада рано чи пізно постає перед питанням робити щеплення дитині чи ні. Не дивлячись на те, що більшість лікарів-педіатрів висловлюють позитивне ставлення до вакцинації, матусі і татусі вже ж таки переймаються. 
 

За вакцинацію


Вакцинація не гарантує захист від зараження, але значно зменшує ризик захворіти. Якщо хвороба все ж таки дісталась до вашої малечі, але ви робили щеплення, протікати вона буде значно легше.

Важливим аспектом те, що в Україні невакцинованим діткам заборонено відвідувати дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади. І це не дивно, вони можуть нести загрозу здоров`ю інших дітей. Чим більше дітей вакциновано тим менший ризик початку епідемії в країні. 
 

Проти щеплення


Деякі виступають категорично проти такої процедури, аргументуючи це тим, що ніби організм сам повинен боротися, це краще ніж колоти хімію, тим паче таким способом можна виробити імунітет. Інші опираються на міфічні твердження: якщо дитина уже перенесла цю хворобу, щеплення можна не робити.

Ще однією з причин побоювання щеплення неякісна вакцина або ускладнення після вакцинації. Перед тим як робити щеплення, дитину повинен оглянути лікар, щоб пересвідчитися, що вона здорова, тільки тоді можна проводити процедуру. В Україні вакцинації проводять згідно із затвердженим Міністерством охороною здоров'я календарем. 

Нормальною реакцією на щеплення підвищена температура, зазвичай вона може проявлятися у перші дві доби після ін’єкції, бажано, щоб педіатр контролював стан дитини у цей період. Реакції на щеплення у всіх різні, але це дрібниці в порівнянні з наслідками від захворювання. Після проведення вакцинації бажано, щоб дитина не перебувала в людних місцях. 

Не дивно, що батьки хвилюються і часто їм важко прийняти рішення робити щеплення чи все ж таки ні. В силу того, що більшість не має медичної освіти і не може об'єктивно порівняти усі за та проти і відрізнити правдиву інформацію від хибної. Для того, щоб заспокоїти себе і не перейматись за свого маленького, краще за все дізнатися про всі деталі проведення вакцинації у кваліфікованого лікаря і перессвідчитися, що це необхідна і абсолютно безпечна процедура.
Автор: Яна Савіцька, редактор рубрики "Місто" на ЖЖ.info
Місто | 12.02.2019 | Переглядів: 2257 | вакцинация, прививки, Здоровье, медицина

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0