Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Довідники

Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів (ЄДРПВР)

Автор: Міністерство оборони України, 20.09.2023, 23:01:26 Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів (ЄДРПВР)

Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів отримав новий атестат відповідності КЗСІ після комплексу оновлень, до якого увійшло створення контуру «confident». Це перший успішний досвід поєднання контуру «confident» та ДСК, що відкриває можливість інформаційної взаємодії з іншими державними реєстрами. Про це повідомили у Директораті цифрової трансформації у сфері оборони Міністерства оборони України.

Важливим завданням Міноборони України є нівелювати бюрократичну складову, щоб зменшити кількість необов’язкових візитів громадян у ТЦК та СП для отримання довідок, дозволів тощо. Наразі у оборонному відомстві проведено аналіз ситуації та сформовано попередній план дій щодо трансформації ТЦК та СП.

Одним з ключових процесів цього плану є наповнення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. На даному етапі у Міністерстві оборони України проводиться робота щодо організації інформаційної взаємодії між Реєстром та інформаційно-телекомунікаційними системами, реєстрами, базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) якими є державні органи, з метою підвищення якості персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів в Реєстрі.

Ці кроки здійснюються у відповідності до статті 14 Закону про ЄДРВПР та статей 6, 7, 13 Закону України “Про публічні електронні реєстри”, Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку”.

У Директораті цифрової трансформації у сфері оборони зазначили, що Міноборони вже підписало, зокрема, спільні накази про затвердження порядку електронної інформаційної взаємодії Реєстру та веде роботу з визначення механізмів обміну інформацією з Міністерством фінансів України, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством освіти і науки України, Державною судовою адміністрацією.

Також Міністерство оборони України веде роботу з організації підписання зазначених спільних наказів з Міністерством охорони здоров’я України, Пенсійним фондом України, Офісом Генерального прокурора та іншими. На наступних етапах планується організація робіт з підписання спільних наказів Міністерства оборони України про затвердження порядку електронної інформаційної взаємодії з Міністерством соціальної політики України, Міністерством у справах ветеранів України та іншими.

Важливо, що відповідно до статті 10 Закону про ЄДРВПР обмін відомостями буде здійснюватися з дотриманням вимог законів "Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах", "Про захист персональних даних" та міжнародних договорів у сфері захисту інформації, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Довідково

Спільні накази про затвердження порядку електронної інформаційної взаємодії Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів Міністерством оборони України підписано з:

  • Міністерством фінансів України, (наказ від 21.08.2023 № 494/446, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05.09.2023 № 1564/40620);
  • Міністерством внутрішніх справ України, (наказ від 18.05.2023 № 290/411 зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23.06.2023 № 1052/40108);
  • Міністерством освіти та науки України (наказ від 10.01.2023 №14/18, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 09.02.2023 № 264/39320);
  • Державною судовою адміністрацією України, (наказ від 10.01.2023 №15/10, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 09.02.2023 № 263/39319).
Автор: Міністерство оборони України, редактор рубрики "Довідники" на ЖЖ.info
Довідники | 20.09.2023 | Переглядів: 270 | военнообязанные, реестр, Минобороны, призывники

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0