Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Авторская колонка » Роман Мусійчук

Їздимо по 5 гривень. Чи є поліпшення якості перевезень?

Автор: , 18.08.2017, 13:02:24
Автор Роман Мусійчук

Роман Мусійчук

все статьи автора

 

Згідно Рішення Виконавчого комітету Житомирської міської ради від 16.05.2017 року за № 456 з 1.06.2017 встановлено вартість проїзду у міських маршрутках у розмірі 5 гривень. Сьогодні надворі вже 18.08. минуло 2 місяці після здорожчання вартості проїзду. Що змінилося? А нічого, абсолютно. Звісно, не буду заперечувати що змінили автобуси старше 10 років на не старше 8 років, деякі залишили бо вони більшої місткості, деякі пофарбували, заляли смолою дах щоб не протікав і на цьому покращення завершилися. Маршрутки міста й надалі не дотримуються встановлених графіків руху, відповідні служби показують свою некомпетентність в вирішенню цього елементарного питання. Влада робить вигляд що все добре, все гаразд. 

Додаткові умови, які взяли на себе перевізники:

1 - За власний рахунок здійснювати перевезення пільговиків. Перевізники її виконують з "горе - пополам", вони зрозуміли що влада їх розвела. Умова виявилася не підйомною, є намагання навіть обмежити час у перевезенні пільговиків, але не завжди то проходить. Хоча як на мене, якось по ідіотськи влада веде свою політику. Тариф підняли з розрахунку того що, пільговик в більшості пересяде на маршрутне таксі, а платний пасажир в тролейбус, адже сума економії значна, 3 гривні з поїздки. Але влада все зробила щоб платний пасажир і надалі користувався маршрутками, тому що альтернативний тролейбус стоїть вдень в депо. Але влада і тут знайшла причину чому так, тому що не вистачає водіїв, мала заробітна плата і т.д. І тут же знайшли рішення, щоб підняти заробітню плату водіям  тролейбуса потрібно підняти вартість тарифу хоча б на 1 гривню, звісно за рахунок житомирян. Цікава деталь, влада платить по 20-30 тис керівникам  та їх заступникам міських КП та усіляких там агенцій, а от на заробітну плату водіям тролейбусів каже що бюджет не гумовий.

2. - умова, серйозна умова це розмістити в салонах автобусів інформацію про перелік пільгових категорій, які мають право пільгового проїзду, контактний телефон перевізника та його адресу, гарячу лінію міської ради, на якій ніхто не відповідає, і графіки руху. Можна сказати що і цю вимогу перевізники не виконали, адже графіків руху в більшості маршруток не має. І знову відповідний відділ який має то контролювати, як оті сліпі спостерігачі з ОБСЄ, нічого не бачать, порушень немає.

3.- На вимогу організатора, перевізник має обладнати усі свої транспортні засоби АСОП ( валідатори) до кінця 2017 року. І тут, знову влада йде на допомогу перевізникам, протягує руку допомоги, адже профільний заступник каже що ці валідатори мають бути встановлені за бюджетні кошти, тобто наші. Тобто, навіщо тоді така вимога? ЯКЩО ПО ФАКТУ ВЛАДА МІСТА МАЄ ВКЛАДАТИ КОШТИ У ПРИВАТНИЙ БІЗНЕС? 

4.- Штрафні санкції. Тут все настільки приховано що громада не знає а ні точну кількість отих актів написаних, ні точну суму грошей яка надійшла від цих актів, ні того куди ці кошти потім перенаправилися, в парк, сквери, зупинки, дороги?

Отже, по факту нічого не змінилося, як їздили так і їздимо, але вже за 5 гривень. 

Сьогодні, натрапив на цікавий допис у фейсбуці, де Анна Данюк-Черкашина жаліється на жахливий стан маршрутки № 10 : "На жаль, телефон не передає запахів і реальних кольорів для повної картини. Минуло півроку з того часу, коли я відмовилася від користування громадським транспортом. Сьогодні поспішала у лікарню і довелося скористатитися маршрутним "таксі" #10(перевізник Бабкіна Л.А). Це треш.... У моєї покійної бабусі фартух у якому вона йшла годувати свиней - був у рази чистіший за сидіння в салоні. На них не лише сісти страшно, а й дивитися можна лише на голодний шлунок. Не буду вдаватися в описові подробиці, побережу те, чим ви снідали...Пам'ятаєте, як людям обіцяли за 5 грн комфорт?Дмитро Ткачук, то буде якесь поліпшення?" 

Як казав Дмитро на ефірі з Леонід Харшан що які гроші така і послуга. Тобто, на 5 гривень це нормальна сідушка і нормальна послуга. Он взаді ще і мєтьолка стоїть. А якщо серйозно, це жлобство перевізника да і все. Він людей тримає за худобу, хоча худобу з більшим комфортом перевозять. Житомиряни, як підіймали тариф більшість мовчала, меншість яка була проти - то за словами мера та Дмитра були популісти. 

 Ціни Здобули Свободу!

Їздимо по 5 гривень. Чи є поліпшення якості перевезень?

Їздимо по 5 гривень. Чи є поліпшення якості перевезень?


Їздимо по 5 гривень. Чи є поліпшення якості перевезень?

Роман Мусійчук | 18.08.2017 | Переглядів: 1767
Редакція сайту може не розділяти думку автора статті
та відповідальності за зміст матеріалу не несе.
Коментарів: 0