Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

Як запах у вашому магазині може впливати на продажі

Автор: Оксана Загороднюк, 04.04.2024, 10:41:28 Як запах у вашому магазині може впливати на продажі

Маркетологи прагнуть всіляко привернути увагу потенційних покупців до власних пропозицій. Проте яскраві таблички зі знижками чи великі постери на вході до торгового центру, часто залишаються непоміченими. Людина може просто не глянути в потрібну сторону, сконцентрувавши увагу на власних думках чи цікавій розмові. Натомість професійна ароматизація приміщень – простий спосіб привернути увагу перехожих до вашого торгового простору. Адже людині притаманно виявляти джерело походження приємного запаху. Отже, він може стати головним магнітом для клієнтів.

Чому власний аромат повинен стати частиною вашої маркетингової стратегії

Що ви помічаєте першим, тільки-но заходите до кінотеатру? Звісно ж, це аромат попкорну. Це не випадковість, адже більшість грошей власники кінотеатрів отримують від продажу смаколиків, а не від квитків. Асоціація, що пов’язана з кінотеатром, нагадає кіноглядачам не лише про всі їхні минулі враження від перегляду стрічок, а й про закуски, які вони їли і якими можуть побалувати себе знову. Ароматизація працює аналогічно й для інших видів бізнесу та сфер діяльності:

  • створення унікальної атмосфери, що допомагає підкреслити ідентичність та вирізнитися з-поміж конкурентів;
  • привернення уваги потенційних покупців завдяки формуванню приємного враження ще до відвідування магазину;
  • стимулювання покупок завдяки здатності запахів впливати на емоції людини та почуватися впевненіше;
  • створення приємних спогадів – відчувши аромат вашого магазину у будь-якому іншому місці, клієнт неодмінно згадає про свій позитивний досвід.


Намагаючись підкреслити свою унікальність та надовго залишитися в пам’яті споживачів, великі бренди навіть створюють власні колекції ароматів, щоб підкреслити власну винятковість. Готелі використовують їх при обробленні білизни, торгові мережі розпилюють їх всередині та ззовні власних магазинів.

Що зробити, щоб ваш бізнес добре пахнув

Щоб створити власний імідж та забезпечити покупцям позитивний досвід, здатний надовго закарбуватися в пам’яті, необхідно подбати про вибір правильного аромату. При цьому варто врахувати:

  • особливості продукції, що продається. Якщо це харчові продукти, вибирайте аромати, які доповнять або підкреслять їхній смак та аромат. Наприклад, кав’ярня може асоціюватися з ароматом не лише кави, але й свіжої випічки, щоб збільшити апетит клієнтів;
  • цільову аудиторію. Наприклад, увагу молоді привернуть яскраві та енергійні аромати, тоді як люди старшого віку зазвичай є відданими класичним і стриманішим композиціям;
  • стиль та концепцію бренду. Наприклад, ексклюзивний бутик може використовувати вишукані запахи, тоді як спортивний магазин може вибрати свіжий та енергійний аромат.


Вибираючи аромат для торгової зали, варто ретельно підходити до цього питання, враховуючи всі важливі фактори, щоб створити найкращі враження для ваших клієнтів і підвищити їхню лояльність до бренду.

Джерело: сайт solo-air.com.ua

 

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 04.04.2024 | Переглядів: 240 | парфюм, запахи, стиль, мода, шоппинг, Магазин, торговля

Читайте також на цю тему: