Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будівництво

Бітумна черепиця: обслуговування та догляд

Автор: Егор Мокрицкий, 29.05.2023, 21:10:09 Бітумна черепиця: обслуговування та догляд
Довговічність, естетичний зовнішній вигляд, хороші захисні властивості та легкість монтажу — те, що робить бітумну черепицю популярним матеріалом для покриття покрівель. Наприклад, в шоурумі компанії Terizo представлено понад 100 варіантів і майже всі мають попит серед цільової аудиторії в Україні. Але як обслуговувати та доглядати за бітумною черепицею, щоб приваблива краса покрівлі зберігалася не лише на картинці?

Як обслуговувати бітумну черепицю?

Попри сучасність та красу, бітумна черепиця потребує правильного обслуговувався. Процедура є нескладною та містить наступні дії:

  • Очищення. Періодично покрівлю потрібно чистити від гілок, листя та бруду, використовуючи мʼяку щітку. Твердий абразивний інвентар краще не брати, адже під впливом агресивної чистки бітум може пошкодитися.
  • Інспекція. Періодично потрібно проводити візуальний огляд покрівлі. Якщо на поверхні вже є тріщини, вигини, відсутні фрагменти або є протікання — варто не затягувати з ремонтними роботами, адже з часом проблема нікуди не зникне та стане ще складнішою.
  • Захист. У чистому вигляді бітумна черепиця легко забруднюється, втрачає зовнішній вигляд під впливом сонця та опадів. Щоб цього не траплялося — важливо покрівлю покривати спеціальними захисним шаром з періодичністю, яку рекомендує виробник засобу.
  • Вентиляція. Кожна покрівля має вентиляційні отвори, які дозволяють повітрю циркулювати. Якщо вони забруднені — під черепицею накопичується волога, що є хорошим середовищем для розвитку грибка та плісняви. Саме тому вентиляцію потрібно регулярно перевіряти та чистити.


Всі ці проблеми діагностувати та вирішити можуть фахівці. Якщо ж користувач хоче самостійно доглядати за черепицею — варто дотримуватися правил безпеки та уникати ходьби по покрівлі. Річ у тім, що в місцях кроків бітум може деформуватися, тому важливо вагу рівномірно розподіляти по поверхні, використовуючи спеціальне спорядження.

Як доглядати за бітумною черепицею?

В умовах регулярного догляду за покрівлею на поверхні буде зʼявлятися лише бруд, листя та гілки. Якщо ж користувач тривалий час не робив чистку та захисний шар вже давно перестав діяти — до звичних проблем додадуться мох та лишайники. Прибрати такий бруд можна лише за допомогою спеціальних засобів та інвентарю. Це реально зробити самостійно або ж звернутися до професіоналів, які всю процедуру чистки виконають самостійно.

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Будівництво" на ЖЖ.info
Будівництво | 29.05.2023 | Переглядів: 418 | накрытие, крыша, строительство, битумная черепица, дом

Читайте також на цю тему: