Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як студенту ефективно займатися самоосвітою

Автор: Анастасія Олійник, 19.06.2017, 23:48:41 Як студенту ефективно займатися самоосвітою
Ні для кого не секрет, що бути справжнім студентом – справа не з легких. Основна проблема – постійна, або ж тимчасова нехватка засобів для існування. Це, в свою чергу, призводить до виникнення ряду інших проблем, що напряму та зазвичай негативно впливають на якість життя та навчання студента.

В такому випадку виникає так зване «риторично-логічне» питання: що робити?

І якщо з логічністю даного питання все більш-менш зрозуміло, то про риторичність потрібно все-ж- таки пояснити. В нашому випадку, відповідь на питання просте, тому и риторичне. Якщо виникають проблеми з навчальним процесом, це значить лише одне – за навчання та освіту потрібно взятись не кількісним, а якісним методом. Простіше кажучи, працювати не на число зданих предметів, а на високу оцінку окремо кожного. Але як це зробити, не маючи підготовки та багажу потрібних знань? Не прогулювати лекції? Відвідувати всі безкоштовні гуртки що діють при ВНЗ? А можливо у вільний від навчання час, займатися самоосвітою? Кожен обирає сам. В даній статті, я постараюсь висвітлити останній варіант, адже він на думку більшості, самий ефективний.

Отож, студентський розвиток.
 

Що?


Відповідь проста – книги. Незважаючи на темп життя сучасної людини, година-дві для самоосвіти за допомогою хорошої книги знайдеться у кожного. Але не спішіть кидатись на «Класичну диференціальну геометрію» Іванова, чи «Вступ до психоаналізу» Фрейда. Для загального розвитку підійде і набагато простіша література. А якщо по секрету, книги які видають в бібліотеці на початку кожного семестру – також можна читати. Але вони зазвичай займають почесне місце на самій дальній поличці, припадаючи пилом, поки студент шукає інформацію до семінарського заняття в Інтернеті.
 

Де?


Відповідь не це питання уже прозвучала в попередньому параграфі. Але всі знають що «Повторення – мати навчання». Шукати цікаві книги можна в мережі, бібліотеках, книгарнях або ж позичати у своїх друзів чи знайомих. Тільки не забудьте їх потім повернути. Зараз книги – задоволення не з дешевих. І ця істина повільно підводить нас до третього питання:
 

Скількі?


Стандартної стипендії вистачить, аби побалувати себе паперовою книгою раз у два тижня. Але якщо Ви тяжієте до автобіографічної літератури чи цікавитесь рідкісними виданнями братів Строгацьких, то поспішаю Вас розчарувати. Ціни на такі, і інші цікаві книги зараз непомірно завищені. Вихід звичайно є (читай параграф питання «Де?».) Але у випадку коли Ви хочете зібрати власну бібліотеку, то для цього є спеціалізовані букіністичні магазини. Там продаються підтримані книги за низькою ціною. Насправді, можливостей безліч, головне в такій справі – бажання.

Отож шукайте, читайте та розвивайтесь. Всього найкращого.
Автор: Анастасія Олійник, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 19.06.2017 | Переглядів: 880