Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Бібліоніч в Житомирській обласній бібліотеці

Автор: Марта Яровая, 21.04.2018, 19:18:18 Бібліоніч в Житомирській обласній бібліотеці
23 квітня майже у двохсот країнах світу відзначається Всесвітній день книги та авторського права. З метою популяризації книги та читання, розвитку нових форматів дозвілля, розкриття ресурсів, можливостей та потенціалу бібліотек 20 квітня в Житомирській обласній бібліотеці для читання було проведено Бібліоніч.

Під час бібліоночі були представлені різні майстер-класи на будь-який смак: з техніки батику від Алли Волошиної, з вечірнього макіяжу від Jerelia, з арт-терапії від Оксани Рогаль, з виготовлення пряхи від Олени Тихенко та японської ляльки з паперу від Лесі Лось.

Також гостей розважали музичні виступи братів Богдана та Ярослава Кравчуків, східний танець сестер дуету «Сахара» та демонстрація колекції одягу, оздобленої технікою батік «Симфонія краси» від Олени Булах. А для найактивнішої молоді проводилися цікаві ігри, такі як «Мафія».  метафоричні асоціативні карти, та навіть бібліотечний квест «У пошуках привида».

Захід присвячений відзначенню 23 квітня Всесвітнього дня книги та авторського права. У 1995 році Генеральна конференція ЮНЕСКО в Парижі обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Адже саме цього дня народилися або померли багато відомих письменників. Наприклад, В. Шекспір, М. Сервантес, Л. Вега, М. Дрюон, М. Валеджо, В. Набоков, Г. Тютюнник, М. Коцюбинський…

Також цей день був обраний  завдяки традиції святкування Дня книги у Каталонії, де у День Святого Георга дарували троянду за кожну куплену книжку. Цього дня також було прийнято дарувати книгу тим людям, яких любиш.

У Всесвітній день книг проводяться різноманітні фестивалі та конкурси спрямовані на їх популяризацію, зустрічі з улюбленими авторами та шалені розпродажі книг по всьому світу. Зокрема, також відбувається важлива подія –  проголошення Всесвітньої столиці книги.

Наш Житомир також не стоїть осторонь всесвітніх подій та бере активну в них участь. І якщо ми будемо розвиватися в цьому напрямку, то можливо одного року також станемо Всесвітньою столицею книги!
 
Автор: Марта Яровая, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 21.04.2018 | Переглядів: 963
Коментарів: 0