Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Особливості аренди нерухомості на які потрібно звернути увагу

Автор: Светлана Егорова, 27.06.2020, 21:37:59 Особливості аренди нерухомості на які потрібно звернути увагу

Якщо людина переїхала в інше місто, де у неї немає житла, зазвичай, наступним кроком який вона робить в такому випадку, є оренда. Оренда нерухомості Львів пропонує не тільки людям, які планують залишитися в місті надовго, але і людям, які приїхали в культурну столицю України погостювати деякий час, просто насолодитися пам'ятками, та красивою архітектурою. Оскільки Львів дійсно гарне місто, туристи навідуються сюди часто, що позначається на ринку нерухомості. Наприклад, пропонується велика кількість варіантів подобової оренди за вигідною ціною. Але це не означає, що в місті не можна оформити оренду на тривалий термін.

Як вибрати квартиру для оренди на тривалий час

Якщо ви плануєте залишитися в місті надовго, або вже живете тут, але хочете змінити обстановку навколо себе – оренда нової квартири є відмінним способом домогтися бажаного. Купувати квартиру занадто дорого і невигідно, якщо не плануєте жити в ній. Оренда є прекрасною альтернативою, але потрібно знайти правильне житло, де буде максимально комфортно. Для правильного вибору слід звернути увагу на наступні нюанси:

  • Стан житла. Напевно всі захочуть жити при наявності нормальних умов. Зокрема, щоб був виконаний ремонт, справна сантехніка та інші комунікації. Ніхто не захоче отримати квартиру де водяться таргани, на стінах цвіте цвіль і стелю регулярно заливають сусіди, додаючи нових плям.
  • Наявність зручностей. З огляду на темп сучасного життя, важливо щоб в квартирі, як мінімум, були меблі, посуд та інші корисні зручності. Також бажано наявність інтернету, техніки і т.п. Ці нюанси обговорюються з господарями нерухомості і можуть збільшити вартість оренди.
  • Кому належить квартира. Найбезпечніший варіант - якщо орендувати нерухомість у безпосереднього власника. А ще краще, щоб посередником виступало хороше агентство нерухомості. У такому випадку ви застрахуєте себе від шахраїв і осіб, які спробують нажитися на своїх мешканцях. До того ж агенція допоможе вирішити дрібні організаційні питання, що заощадить час і зусилля орендаря.


Врахуйте, що у нерухомості може бути одночасно кілька власників. Далеко не всі вони бувають згодними з тим, що їх родичі здають квартиру. Це може стати величезною проблемою для людей, які заплатили за оренду, але не можуть отримати те, що хочуть.

Як не попастися шахраям і найпоширеніші схеми шахрайства

Не дарма існує приказка, що хто попереджений, той і озброєний. Тому перш ніж зайнятися пошуком нерухомості в оренду, слід ознайомитися з найпоширенішими способами та схемами шахрайства. Але розслаблятися не варто, оскільки шахраї завжди відрізнялися винахідливістю, тому можуть виявитися інші, незнайомі стратегії.

Пропонуємо розглянути найпоширеніші:

  • Інформаційне бюро, яке замасковано під агентство нерухомості. Така компанія не буде надавати якісні послуги або допомагати зробити угоду безпечною. Максимум, що вона може зробити – надати послуги з пошуку варіантів. По суті людина заплатить за ту ж інформацію, яку могла б отримати, відкривши будь-який сайт пошуку нерухомості, прочитавши оголошення на ньому.
  • У квартири є інший власник, а представник виконує тільки функцію посередника, завищуючи при цьому ціну за послуги. Іншими словами, людина орендує квартиру за невисокою ціною, але передає цю оренду іншій людині, але вже за вищою ціною. При цьому різницю залишає при собі. Зрозуміло, що як тільки така схема відкриється, неприємності чекатимуть на всіх.


Природно, є й інші схеми, які можуть доставити ще більше неприємностей, тому слід бути обережними. Наприклад, звертатись за допомогою тільки до перевірених агентств, які на ринку давно і допоможуть знайти найкращий варіант квартири під оренду.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 27.06.2020 | Переглядів: 1843 | аренда квартир, аренда недвижимости

Читайте також на цю тему: