Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Маневренный экскаватор Hydradig от производителя JCB

Автор: Олег Ковальский, 29.07.2020, 15:13:06 Маневренный экскаватор Hydradig от производителя JCB

Завдання розробити максимально мобільну будівельну машину, поставлене перед інженерами британського концерну, складалося за 5 критеріями. Нова одиниця спецтехніки має бути кращою за оглядовістю, гранично стійкою та високоманевреною. Одночасно вимоги включали комфорт оператора в роботі та обслуговуванні. Результат представлений у вигляді нового колісного екскаватора JCB Hydradig потужністю 109 л.

Техніка виявилася затребуваною внаслідок поєднання маневреності та оглядовості. З кабіни видно навіть весь квартет коліс машини.

Придбати нові моделі або купити екскаватор з Європи запрошує портал спецтехніки ТОВ «БФ-Логістик» . Усі моделі електронного каталогу відрізняє вичерпна інформативність, що включає дані про колишню експлуатацію.

Маневрений агрегат із круговим оглядом

Внесок у досягнення необхідних характеристик зробив навіть двигун апарату. На екскаваторі Hydradig встановлено фірмовий дизель JCB EcoMAX 444 TCA EC. Характеристики модуля з турбонаддувом, паливною магістраллю, прямим упорскуванням та проміжним охолодженням:

  • номінальна потужність - 81 кВт (109 л.с) ;
  • робочий об'єм – 4.4 л;
  • максимальний момент, що крутить, 516 Нм при частоті обертання 1500 об/хв.


Спеціальне розташування ДВС та інших компонентів на шасі забезпечило зниження розмірів противаги. Це позитивно позначилося на маневреності та оглядовості. Радіус повороту задньої частини екскаватора зменшився до 120 мм. Видимість з робочого місця досягає рівня ґрунту. У поле зору оператора потрапляють відвал, виносні опори та зчіпний пристрій. Повний круговий огляд створює максимально збільшену площу скління. У сутінковий час на допомогу оператору приходять світлодіодні (галогенні при стандартному виконанні) фари.

Стійкість при копанні, інших робочих операціях

Безпека в експлуатації екскаватора покращена порівняно з негабаритною будтехнікою. Модель Hydradig має високу поперечну стійкість при копанні, вантажопідйомних операціях. Показник досягається рядом особливостей конструкції:

  • низьке розташування центру важкості, внаслідок перенесення дизеля та баків з паливом на шасі;
  • оптимальна розважування 50/50 між осями, що мінімізує розгойдування;
  • встановлення здвоєних шин із проміжним кільцем.

Екскаватор JCB Hydradig на об'єкті

Висока стійкість досягається над шкоду маневреності. Зменшення габаритів противаги дозволяє екскаватору працювати гранично близько до стіни, інших споруд. Фактично, кабіна за будь-якого розвороту не виходить за площу шасі.

Комфорт та зручність обслуговування

Модель Hydradig колісного екскаватора виділяється не лише низькою витратою палива. Витрати сервісні операції техніки також невеликі. Усі компоненти, що потребують щоденного контролю, доступні з землі. Інтервали мастила консистентними матеріалами збільшено до 500 годин для наступних вузлів:

  • ківш;
  • бульдозерний відвал;
  • шарнірні з'єднання;
  • виносні опори.


Заправка паливного бака здійснюється безпосередньо з ґрунту без необхідності підйому на робочу платформу. Додатковий робочий комфорт оператору надає реверсивне кермо. Опція сприяє зміні місць передньої та задньої частини. Тому робітник завжди розташований обличчям вперед, що особливо ефективно в умовах однієї смуги руху.

Висновок

Різноманітні гусеничні та колісні екскаватори британського концерну JCB представлені на сайті bf-logistic.com.ua. Фахівці компанії допоможуть вибрати модель під конкретні завдання, проведуть професійну консультацію з питань, що цікавлять.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 29.07.2020 | Переглядів: 1239 | экскаватор, техника
Коментарів: 1

Читайте також на цю тему: