Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Економічна експертиза в Україні в 2021 році стає все більш популярною

Автор: Олег Ковальский, 11.02.2021, 17:28:40 Економічна експертиза в Україні в 2021 році стає все більш популярною

Економічна практика на Україні стає все більш європейською, і не останню роль у цьому зіграла економічна експертиза, яку на сьогодні може зробити кожен. І це на тлі доволі нестабільної економічної ситуації. Але враховуючи, як часто люди віддають перевагу спілкуванню зі спеціалістами, є всі шанси з часом вийти з кризи. З усім тим, навіть у наш час формуються нові організації та бізнес-проекти, які потребують економічної експертизи. І сьогодні її можуть отримати всі охочі. Хоча б завдяки роботі платформи «НФЕ», яка проводить якісні експертизи у різних правових напрямках. Так що тепер не потрібно шукати місце де це завдання буде виконано, достатньо звернутись до фахівців цієї компанії.

Економічна нестабільність на території України провокує підвищений рівень ризику для різноманітних проєктів, особливо в плані виникнення суперечливих ситуацій. Якщо суперечка уже виникла, вирішити моменти можна завдяки оцінці економічної політики компанії. Особливо якщо вирішення конфлікту можливе лише через суд. А судова практика вимагає лише об’єктивних висновків, які неможливо отримати без допомоги визнаних експертів. До того ж важливо щоб експерти були незалежними.

Саме незалежні експерти можуть об’єктивно установити наскільки обґрунтованими з економічної точки зору є товарно-матеріальні процеси, чи правильно велись товарно-грошові операції, виконувалось ведення бухгалтерського обліку та не тільки. Тобто завдяки експертизі можливо зафіксувати наскільки звітність відповідає фактичному рівню фінансово-господарських операцій, та чи не порушують вони законодавство України. Але щоб роботу зробити якісно потрібно щоб була надана необхідна інформація, документація (звіти, накладні, та т.п.). Тільки так можна визначити, яка фінансова ситуація на підприємстві.

Ініціювати процедуру можна судом або вона буде проводитись в рамках досудового розслідування. Також експертизу дозволено розпочати на вимогу приватних осіб. Без цього процесу практично не обійтись під час процедури банкрутство підприємства, майнових питань (розподілення або розділу майна) та в інших ситуаціях, де послуги експерта допоможуть дотримуватися умов правових актів. Напрямки роботи різні, тому потрібно обрати саме той, який потрібен вам.

До того ж процедура складається з декількох етапів, які залежать від того, який саме формат процедури потрібен клієнту:

  • спочатку необхідно отримати документи та звітність, які вимагають детального вивчення та дослідження нюансів їх складення (знадобляться документи з податкового обліку, бухгалтерська документація та т.п.);
  • далі відбувається етап дослідження та вивчення документів, діяльності компанії чи організації, щоб визначитись з тим, наскільки вона відповідає нормам закону;
  • складання експертного звіту стосовно проведеної роботи, щоб продемонструвати висновки, які зробили спеціалісти.


Але щоб процедура була ефективною потрібно надати всю необхідну інформацію та документацію, інакше розраховувати на адекватну оцінку не доведеться. Вона повинна відповідати законодавчим вимогам. Тому  вибору документів, які будуть передані експертам, потрібно приділити особливу увагу. Це є запорукою якісного результату та швидкості проведення роботи. Чим більше матеріалу буде мати спеціаліст, тим краще. Так експертизи у 2021 році стануть ще більш звичним явищем, ніж у попередні роки. Хоча слід визнати, що останнім часом проблем з кількістю запитів не виникало – економічні експертизи стали невід’ємною частиною бізнесу.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 11.02.2021 | Переглядів: 906 | бизнес, економика

Читайте також на цю тему: