Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Ремонт квартир: фатальні помилки

Автор: Олег Ковальский, 01.07.2021, 19:57:18 Ремонт квартир: фатальні помилки

Працівники сфери послуг давно звикли до того, що замовник завжди правий, але ніхто не застрахований від помилок. Чи можна їх уникнути чи бодай мінімізувати? Звісно, ремонт квартир у місті Львів може бути якісним, доступним та довговічним, якщо взяти до уваги поради професіоналів.

На що звернути увагу, обираючи підрядника? Якою має бути послідовність робіт? Що треба обов’язково зазначити у договорі? Які помилки можуть стати фатальними чи суттєво позначитись на якості робіт?

Надмірна економія

Мало яка людина знає технологію і тонкощі ремонтно-будівельного процесу, якщо вона не є фахівцем у даній справі. Її бажання зекономити цілком зрозуміле, та далеко не завжди мінімізація витрат на матеріали стане вдалим рішенням і, добре, коли воно не призведе до затягування ремонту і більш суттєвих грошових вкладень. Професійна бригада зможе запропонувати цікаві варіанти й обґрунтувати доцільність того чи іншого вибору.

Спеціалісти розкажуть, коли не варто зменшувати фінансування і, в якому разі можна скоротити затрати на реалізацію робіт та придбання матеріалів. Ніколи не заощаджуйте на комунікаціях та структурних елементах, якщо не бажаєте зробити ремонт повторно, переплативши за нього у 2-3 рази більше запланованого.

Обираючи підрядника слід звернути увагу на наступні моменти:

  • Відгуки. Чи є щось краще за рекомендації від друзів та знайомих, котрі вже співпрацювали з конкретною організацією, і можуть розповісти про отриманий досвід.
  • Портфоліо. Добре, коли є можливість побачити в реальності ідеї, втілені спеціалістами. В іншому разі бажано приділити увагу хоча б наявному портфоліо.
  • Досвід. Людина без навичок та багажу профільних знань не здатна зробити довговічний ремонт. Вона почне робити помилки ще на етапі вибору та розрахунку необхідної кількості матеріалів.


Після оцінки масштабності робіт та вибору матеріалів спеціаліст має скласти точний кошторис. Зверніть увагу на час, що виділений на виконання робіт. Звісно, чим швидше пройде ремонт, тим краще, але не кожен процес можна пришвидшити, не порушивши технологію.

Укладання договору

Підписання угоди – не є задачею другорядною, адже вона повністю регулює взаємовідносини сторін. Уклавши договір до початку робіт, ви будете точно знати вартість реалізації послуг і термін їх виконання, дати доставлення матеріалів та детальний кошторис. У документі слід прописати всі важливі пункти співпраці – права та обов’язки, гарантії й фінансові питання. Щоб перевірити якість деяких робіт знадобиться певний час, наприклад, коли мова йде про утеплення житла. Цей нюанс теж повинен знайти відображення в угоді.

План робіт

Щоб отримати уявлення про загальну вартість робіт, а можливо і шанс скоротити певні витрати, варто скласти детальний план ще до початку ремонту. Кожен нюанс тут має значення – вартість робіт, час доставлення матеріалів і т.д. своєчасне виконання запланованих етапів – запорука швидкого завершення ремонту.

Домовтесь про порядок оплати під час обговорення умов співпраці. Добре, якщо внесення коштів буде поетапним: після реалізації одного із пунктів плану чи в конкретний день – раз на тиждень або місяць. Потурбуйтесь також про узгодження дизайн - проєкту, адже він не є обов’язковим лише у випадках, коли передбачається виключно косметичний ремонт. Капітальні зміни потребують ретельного планування і чітко вивірених кроків.

Помилки під час ремонту бувають фатальними, тож варто найти виконавця, котрий зробить його ретельно і з дотриманням технологій – від А до Я. Неякісне виконання чорнових робіт, наприклад, погана гідроізоляція чи невірно покладена плитка майже гарантовано стануть причинами нового ремонту. Що ж робити? Прислуховуйтесь до порад спеціалістів, користуйтесь їх послугами, знаннями уміннями та, насолоджуйтесь отриманим результатом.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 01.07.2021 | Переглядів: 4864 | строительство, Ремонт, квартира

Читайте також на цю тему: