Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Цікаві факти про суші та роли, які ви не знали

Автор: Светлана Егорова, 02.08.2021, 14:49:31 Цікаві факти про суші та роли, які ви не знали
Японська кухня продовжує набирати популярність з кожним роком. Суші та роли вже навряд чи можна вважати делікатесом: точки харчування, де продають це блюдо, тепер є на кожному кроці. Однак важливо зберігати пильність: вибирати страви з якісних інгредієнтів і виготовлені за спеціальною технологією.

Ми зібрали в статті важливі факти про популярні японські страви, які ви можете знайти на sushi-go.com.ua. Їх знання допоможе вам: як мінімум - уникнути отруєння, як максимум - хвастнуть перед товаришами широким кругозором.

Відмінність суші від ролів

Важливо розуміти, що суші та роли - це дві різні страви. Основна відмінність між ними - в способі приготування і подачі:

  • Суші вдають із себе заготовку з вареного рису, на яку зверху кладуть шматочок свіжої риби.
  • У ролах, навпаки, рис, загорнутий в норі, містить начинку всередині.


Японські страви - ситна їжа

Суші роли є найпопулярнішим блюдом японської кухні в Україні: особлива краса в тому, що вони дуже поживні. У ресторанах приносять порції по 6-8 штук: кількома правильно приготованими ролами легко наїстися. Не варто з'їдати за одне приймання їжі відразу багато, щоб згодом не відчувати тягар. Знайте: проблема зазвичай не в продуктах, а в надлишку з'їденого.

Знаменитий рол «Філадельфія» придумали не в Японії

Родина страви - США, штат Пенсільванія. Його автором є простий кухар суші. Згодом рецепт ролу змінювався, і зараз вже складно встановити, чи входили в початковий рецепт лосось і огірок. Проте, ясно, що сир «Філадельфія» завжди був в ньому головним продуктом.

Суші - фаст - фуд

Спочатку перед приготуванням перших видів суші рибу маринували. Виклик такого підходу кинув кухар Йохей Ханай, винахідник нигири - cуші, почавши в 1820 році використовувати сиру рибу. Так він перетворив японську кухню в фаст - фуд: тепер їжа була придатна для вживання лише протягом кількох годин. Для японців з'їсти нигири - суші - шматочок риби, що лежить на грудці рису і перев'язаний стрічкою водоростей, стало буденною справою. У всьому іншому світі це явище довгий час було незвичайним.

Готувати роли й суші навчаються 5 років

«Зім'яти рис і зверху покласти рибу - простіше простого!» - думають ті, хто не розбирається в мистецтві готування японських ласощів. Поспішаємо вас здивувати: щоб навчитися готувати дійсно смачні страви японської кухні необхідно цілих 5 років. З них 2 роки навчання піде на оволодіння технікою приготування рису і 3 роки - приготування риби.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 02.08.2021 | Переглядів: 1545 | ролы, еда, суши, фаст фуд

Читайте також на цю тему: