Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » RomanDavydenko » 2013 » Февраль » 27
RomanDavydenko Папа Римський зрікся престолу, заради України?

RomanDavydenko


Оценка: 1.7/5 Голосов: 12

Папа Римський зрікся престолу, заради України?

27.02.2013, 19:04:43 1620 1.7 3

28 лютого тобто, завтра - останній робочий день Папи Римського Бенедикта ХVI, який 11 лютого відрікся від займаної посади. Одним із імовірних кандидатів на Ватиканський престол експерти називають аргентинського кардинала Леонардо Сандрі, який в даний час займає пост префекта Конгрегації Східних Церков.
Для України ця кандидатура - найбільш вдала. Адже Леонардо Сандрі має давно встановлені зв'язки з представниками українських церков, підтримує тісні контакти з Українською греко-католицькою церквою, добре знайомий з політичними процесами, які відбуваються в країні.

Російська православна церква в одному зі своїх повідомлень для преси називає Леонардо Сандрі «головним помічником Папи Римського з питань ситуації в Україні». І це дійсно так. Духовний лідер УГКЦ Любомир Гузар назвав його «лучником» між УГКЦ та Папським престолом. Відомо, що в 2001 році саме Сандрі займався підготовкою візиту в Україну Папи Івана Павла II.

У 2008 році кардинал Сандрі сам приїхав в Україну на запрошення глави УГКЦ Любомира Гузара - він здійснив візит до Зарваниці Тернопільської області, а також Київ і Львів. Під час візиту обговорювалася можливість приїзду в Україну Папи Бенедикта ХVI і канонізація Андрея Шептицького.

У разі обрання Леонардо Сандрі Папою Римським, позиції католицької церкви в Україні посиляться - цілком можливо, що УГКЦ отримає статус патріархату, якого домагався ще Любомир Гузар. Плюс сам кардинал Сандрі цього літа заявив, що в Україну католики мають великі «екуменічні перспективи».

А ще новий тато обов'язково зробить обіцяний візит в Україну, в ході якого обов'язковою програмою є зустрічі з владою, в тому числі і з президентом. І у Віктора Януковича з'явиться унікальна можливість розповідати товаришам за чаркою чаю, мовляв, «до мене тут днями Папа Римський заходив».

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
KARSTEN
1 Karsten (KARSTEN)   • 08:56:10, 28.02.2013 [Материал]

Утка.
Україна і так самодосконала країна, у вірі тут проблем немає. А реальні проблеми є в Західній Європі та Північній Америці, де проблему виживання інституту сім'ї хочуть врятувати однополими браками. Для боротьби з содомізмом та безвір'ям потрібен новий Папа (справа в тому, що кожен Папа бере на себе певну місію, задачі для виконання і тими задачами керується). А Папа Бенедикт ХVI вже фізично не спроможний реагувати на більшість проблем.
lexztua
2 albin (lexztua)   • 09:58:09, 28.02.2013 [Материал]

Рома, не стыдно перепечатывать чужие тексты и выдавать за свои? Это же плагиат чистой воды.

http://nbnews.com.ua/blogs/79505/

в твои годы пора уже что-то свое сочинять.
RomanDavydenko
3 Роман Давиденко (RomanDavydenko)   • 13:25:25, 28.02.2013 [Материал]

Это блог, а не авторская колонка. Читайте мои статьи на другой странице ЖЖ. Спасибо за понимание.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо